.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 11:30

Delfast TOP 3.0 - Το ταχύτερο e-bike του κόσμου, με αυτονομία-ρεκόρ Guinness

Το Delfast TOP 3.0 δεν είναι νέο, καθώς υπάρχει εδώ και 4+ χρόνια. Όμως ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζει το ίδιο, καθώς σύμφωνα με το Forbes είναι το ταχύτερο e-bike του κόσμου, ενώ κατέχει και το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη αυτονομία, με 367 χιλιόμετρα!

Σημειώστε πως τα 367 χιλιόμετρα επιτεύχθηκαν σε ποδηλατοδρόμιο το 2017, με τον αναβάτη του Delfast να οδηγεί το ποδήλατο με ταχύτητα 21 χλμ/ώρα για… 17 ώρες!

Το TOP 3.0 του 2021 είναι το best-seller της ουκρανικής Delfast, ενώ πρόσφατα βελτιώθηκε και ανανεώθηκε. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που θυμίζει και μοτοσυκλέτα, ενώ διαθέτει πετάλια και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 3kW (4 hp) που μπορεί να αποδώσει στιγμιαία και 6kW (8 hp).

Το ποδήλατο ζυγίζει 70 κιλά, έχει ροπή 18,2 κιλών, πιάνει 80 χλμ/ώρα στην ευθεία και μέχρι και 90 χλμ/ώρα στην κατηφόρα, ενώ με την μπαταρία λιθίου 72V και 48Ah 3.200 mAh του TOP 3.0 η Delfast κάνει λόγο για μέγιστη αυτονομία 321 χιλιομέτρων, σε ιδανικές συνθήκες. Το TOP 3.0 μπορεί να φέρει μέγιστο βάρος 135 κιλών, ενώ στα αξεσουάρ του διατίθενται σχάρες, πλαϊνές βαλίτσες, κ.α.

Ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το TOP 3.0 τόσο στην πόλη, όσο και στο χώμα, ενώ με τις επιδόσεις και την αυτονομία του μπορεί άνετα να πραγματοποιήσει ακόμα και μεγάλα ταξίδια στη σέλα του.

Το TOP 3.0 διαθέτει συμβατικό πιρούνι μπροστά με διαδρομή 203 mm, και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 203 mm σε κάθε τροχό.

Η τελική μετάδοση γίνεται με carbon ιμάντα που έχει μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης.

Όσον αφορά στις τεχνολογίες που διαθέτει το TOP 3.0 αυτές περιλαμβάνουν σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS με το φρένο του κινητήρα, σύστημα εντοπισμού GPS δίχως κάρτα SIM, σύστημα ακινητοποίησης πίσω τροχού, συναγερμό με αισθητήρες κίνησης, θύρα φόρτισης USB, TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων, κ.α.

Στον εξοπλισμό δρόμου του περιλαμβάνεται προβολέας με χαμηλή και ψηλή σκάλα, καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας, πίσω φωτιστικό σώμα, βάση για smartphone, λασπωτήρες, κ.α.

Οι τροχοί είναι 19 ιντσών, με τις διαστάσεις των ελαστικών να βρίσκονται στα 80/100-19.

Σημειώστε πως η Delfast έχει δώσει μερικά TOP 3.0 στο αστυνομικό τμήμα Mexicali PD στις Η.Π.Α., για περιπολίες, ενώ αρκετά ακόμη αμερικάνικα αστυνομικά τμήματα δοκιμάζουν το ποδήλατο με στόχο να το εντάξουν στα οχήματα τους.

Η τιμή του TOP 3.0 ξεκινά από τα 6.599 ευρώ, ενώ με τα επίσημα αξεσουάρ φτάνει ακόμα και τα 8.668 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της εταιρείας, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon