.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 12:26

Jedi Motor Vision K750 – Και η Δύναμη είναι μαζί σου

Άλλο ένα διαμαντάκι από την Κίνα κάνει την εμφάνισή του σε πρωτότυπη μορφή (και ενδεχομένως το τάγμα των ιπποτών Jedi για υποστήριξη).

Η Jinan Jedi Motorcycle Technology Co., Ltd δραστηριοποιείται στην κατασκευή μοτοσυκλετών στην Κίνα από το 1975, ωστόσο δεν είναι ευρέως γνωστή στις δυτικές αγορές καθώς δεν έχει εμφανίσει εξαγωγική δραστηριότητα.

Αυτό μπορεί βέβαια να αλλάξει και με τις μοτοσυκλέτες που παρουσίασε στην πρόσφατη κινεζική έκθεση CIMA 2021 φαίνεται να εκδηλώνει την πρόθεσή της να επεκταθεί σε νέες αγορές.

jedi k750 1
Vision K750 Concept

Στη βιτρίνα της στην φετινή έκθεση η Jedi είναι το πρωτότυπο Vision K750, το οποίο ωστόσο μάλλον δεν απέχει πολύ από την παραγωγή δεδομένου ότι πατά πάνω στο προϋπάρχον Sport GT750 και το ολοκαίνουργιο scrambler JFR750 που ντεμπουτάρησε στην CIMA ως μοντέλο παραγωγής 2022.

Στην καρδιά του συναντάμε έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 750 cc με 2 εκκεντροφόρους και 4 βαλβίδες σε κάθε κεφαλή, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 68 hp στις 7,500 rpm και ροπή 6.8 kgm στις 6,500 rpm – στα χωράφια του CP2 της Yamaha (ΜΤ-07 κ.ο.κ.).

jedi gt750
GT750

Χτίζεται γύρω από ένα αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών και εξοπλίζεται από βαριά ονόματα, όπως τη Brembo που βάζει τις ακτινικές δαγκάνες και τη Bosch που αναλαμβάνει το ABS.

Περισσότερα στοιχεία για το Κ750 δεν έχουμε προς το παρόν, πάντως η Jedi Motor δείχνει μια σαφή διάθεση έντονης ανάπτυξης που δεν θα μπορούσε να έχει νόημα δίχως εξαγωγές σε αγορές που θα χαρούν να απορροφήσουν μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού με ανταγωνιστικές τιμές.

jedi jfr750
JFR750

Ο δικύλινδρος κινητήρας των 750 cc, που (ανεξακρίβωτα) φέρεται να είναι δικής της σχεδίασης και κατασκευής, είναι μακράν ο μεγαλύτερος στη γκάμα της και συνιστά ένα μεγάλο άλμα από τα 320 cc του προηγούμενου “μεγάλου” της μοτέρ.

Όσον αφορά στην όποια διασύνδεση με τον Πόλεμο των Άστρων και τους Jedi, ακόμη δεν την έχουμε δει. Δεν θα χαλαστεί κανείς πάντως αν λ.χ. πουλιούνται με δώρο φωτόσπαθο.

Jedi Motor

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 12:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon