.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 12:49

Moosshiqk3 - Η μικρότερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του κόσμου - Δείτε τον εφευρέτη της να την οδηγεί! - Video

Ο Ινδός τεχνικός και εφευρέτης Santhosh παρουσίασε στην Μαϊσόρ της Καρνατάκα την 3η έκδοση της μικρότερης -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας του κόσμου που μπορεί να οδηγήσει ενήλικας αναβάτης, υπό το όνομα Moosshiqk3, και το δημιούργημα του είναι εντυπωσιακά μικροσκοπικό!

Το Moosshiqk1 (το όνομα σημαίνει ποντίκι στα σανσκριτικά) είχε παρουσιαστεί το 2010, ενώ έκτοτε, ο Ινδός εφευρέτης και μηχανικός συνέχισε να εξελίσσει το μικροσκοπικό του ηλεκτρικό δίκυκλο -που μπορεί να οδηγηθεί κανονικά από έναν ενήλικα αναβάτη 64 κιλών- παρουσιάζοντας κάποια στιγμή τη 2η έκδοση του, για να φτάσουμε το 2021 να δούμε την 3η και πλέον μικροσκοπική Mooshiqk3.

santoshbikes mooshiqk3 00008

Το πρώτο Moosshiqk ζύγιζε 4 κιλά, είχε μήκος 45 εκατοστά και ύψος 30. Κινούνταν με ηλεκτροκινητήρα, είχε μια μικρή μπαταρία, ενώ διέθετε ακόμα και… όπισθεν. Η συναρμολόγηση / αποσυναρμολόγηση του έπαιρνε μόλις ένα λεπτό. Το Moosshiqk είχε βρει τη θέση του σε πολλά βιβλία ρεκόρ, αλλά και στη γνωστή σειρά Ripley's Believe It or Not!

O Santhosh όμως δεν έκατσε στα αυγά του, και αποφάσισε να δημιουργήσει μία ακόμα μικροσκοπική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, την Moosshiqk-2 με βάρος 3 κιλών, μήκος 28 εκατοστών και ύψος 21 εκατοστών.

santoshbikes mooshiqk3 00005

Τέλος, το 2021, ήρθε η σειρά της 3ης έκδοσης του Moosshiqk, η οποία ζυγίζει 2,5 κιλά, έχει μήκος 12 εκατοστών και ύψος 14 εκατοστών.

Και για να αποδείξει ο Santhosh τις δυνατότητες του Moosshiqk3, ανέβηκε πάνω του και έκανε μια βόλτα -φορώντας και κράνος παρακαλώ-, την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο!

Και νομίζαμε πως τα minimoto ήταν υπερβολικά μικρά…. πόσα λίγα ξέραμε. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι γιατί ο Santosh δεν έχει βγάλει ακόμα το αριστούργημα του στην παραγωγή. Άντε ντε, το θέλουμε!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 17:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon