.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 17:36

Jawa 42 2021 – Εκμοντερνισμός

Μια ακόμη νέα έκδοση του μονοκύλινδρου 300 της παρουσίασε η Jawa, με την κωδική ονομασία 42.

Η βασική λογική του 42 αφορά καθαρά στο αισθητικό κομμάτι, καθώς η λειτουργική του βάση διατηρείται αυτούσια – πλαίσιο, κινητήρας, αναρτήσεις κλπ.

Εδώ ωστόσο εγκαταλείπεται το πολύ κλασικό σχέδιο του 300 CL (πλέον και στην Ελλάδα) με τα χρώμια, τις ακτινωτές ζάντες και το κοντέρ ενσωματωμένο στο καβούκι του προβολέα.

Στο 42 έχουμε μονόχρωμα ματ σχέδια χωρίς γυαλισμένα πλαϊνά καπάκια στο ρεζερβουάρ, η δε “μαυρίλα” επεκτείνεται και σε κινητήρα, ζάντες και εξατμίσεις. Πλέον ο προβολέας στέκεται μόνος του μπροστά από το τιμόνι, με ένα στρογγυλό όργανο τοποθετημένο έκκεντρα προς τη δεξιά πλευρά του.

Το νέο μοντέλο διατηρεί τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 295 cc με απόδοση 22.8 ίππων και 2.5 kgm, ο οποίος ήδη έχει περάσει τις εξετάσεις του για Euro 5, ωστόσο το μέλλον του 42 όσον αφορά στην Ελληνική αγορά παραμένει άγνωστο προς το παρόν.

Θα διατεθεί σε τρία χρώματα: κόκκινο, μαύρο και λευκό.

Παραδόξως πάντως, η Jawa είχε ήδη παρουσιάσει στην Ινδία μια έκδοση με το ίδιο όνομα, ή περίπου, μιας και εκείνο λεγόταν Forty Two ολογράφως και έκανε μια ανάλογη διαδρομή με το 42, χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερο χρώμιο και ένα μονόχρωμο ρεζερβουάρ.

Πηγή: Jawa

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon