.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 17:01

Lightning Strike – H πιο προσιτή e-sport μοτοσυκλέτας της αγοράς

Διέρρευσαν αρκετά στοιχεία πριν την παρουσίαση της

Για την Πέμπτη, 28/03/2019, ήταν προγραμματισμένη η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου Strike της Lightning, ωστόσο κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά έγιναν γνωστά από εχθές (25/03/2019).

Πρόκειται για την προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο με ικανό sport χαρακτήρα, το οποίο όμως θα διατίθεται σε μια προσιτή τιμή. Υπενθυμίζουμε ότι η Lightning έχει στην γκάμα της την LS-218, την ταχύτερη και ισχυρότερη ηλεκτροκίνητη superbike παραγωγής, η οποία κοστίζει όμως περίπου 38.000 δολάρια.

Με το μοντέλο Strike λοιπόν, η Lightning φιλοδοξεί να εντάξει στην γκάμα της μια πολύ πιο προσιτή αλλά αρκούντως sport πρόταση. Η τιμή της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα διαμορφώνεται στα 12.998 δολάρια (ούτε καν 13.000…) και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία εγκαινίασε μια γραμμή παραγωγής στην Κίνα, με την συναρμολόγηση να γίνεται όμως στην έδρα της Lightning, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.     

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέρρευσαν και τα οποία παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη, έχουν ως εξής: 94 ίπποι για την βασική έκδοση των 13.000 δολαρίων, 121 ίπποι για το “R” μοντέλο, με την τιμή να μην είναι η ίδια προφανώς. Η τελική ταχύτητα για την βασική έκδοση ανακοινώνεται στα 240 χλμ./ώρα. Το μοτέρ των 150V είναι υγρόψυκτο και τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών 18 kWh, με αυτονομία περίπου 200 χιλιόμετρα σε συνθήκες κίνησης στην πόλη και 120-150 χιλιόμετρα, με οδήγηση sport ή σε ταξίδι.

Για την φόρτιση της Strike απαιτούνται 3,5 ώρες με τον standard, ενσωματωμένο φορτιστή, ενώ με τον προαιρετικό εξωτερικό φορτιστή 12 kW, ο χρόνος αυτός πέφτει στην μια ώρα, και με τον DC Level 3 (σε σταθμούς φόρτισης), στην μισή ώρα.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι 205 κιλά, το πλαίσιο και το ψαλίδι της κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ενώ τα φρένα προέρχονται από την brembo και η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα.
 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 17:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Royal Alloy S Edition Mugen Shinden Hachi – Ο νέος διεκδικητής του TT Zero »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon