.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 12:44

Departed R18 Video – Ακούστε τον 1800άρη boxer της BMW

Το εκπληκτικό concept της Custom Works Zon … λειτουργεί!

Παρουσιάστηκε στο Hot Rod Custom Show της Yokohama, τον Δεκέμβριο του 2018 και προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση. Ο λόγος για το Departed R18, μια δημιουργία του ιαπωνικού οίκου customizing Custom Works Zon το οποίο πέρα από πολύ όμορφο, έφερε και ένα στοιχείο που πυροδότησε πολλά σενάρια και φήμες: έναν κατασκευασμένο από την BMW αερόψυκτο boxer, στα 1800 κ.εκ.!

Η ενεργή συμμετοχή της BMW στο concept ήταν η αιτία που πολύς κόσμος σχημάτισε την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα προπομπό, μιας πολιτικής έκδοσης που θα ακολουθούσει αργότερα από την BMW. Bέβαια η αλήθεια είναι πως αερόψυκτος boxer τροφοδοτούμενος με καρμπιρατέρ, όπως αυτός του Departed R18,  απλά είναι αδύνατο να περάσει πλέον τις προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν σε Ευρώπη, ΗΠΑ (σε ορισμένες πολιτείες) και Ιαπωνία, οπότε το σενάριο αυτό δεν είναι πιθανό.  

Σε ρεαλιστική βάση, δεν αποκλείεται η BMW να επανα-δραστηριοποιηθεί στην κατηγορία των cruiser / custom (θυμάστε το R1200C;) ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον συγκεκριμένο κινητήρα, ο οποίος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ψεκαστός, για να έχει κάποια πιθανότητα ευρείας παραγωγής.

Όπως και να έχει πάντως, πριν λίγες ημέρες, στο επίσημο κανάλι της BMW Motοrrad στο youtube, αναρτήθηκε ένα video, στο οποίο και έχει καταγραφεί το Departed R18, με τον θηριώδη boxer του σε λειτουργία, ενώ υπάρχουν και πλάνα με την μοτοσυκλέτα σε κίνηση.

Βλέπουμε επίσης τους ανθρώπους της Custom Works Zon, οι οποίοι και αναφέρονται στις προκλήσεις που υπήρχαν στο concept καθώς και στην φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 12:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon