.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 10:37

Honda CRF450XR / XR Supermoto 2019 – EICMA

“Πολιτικά”… καθαρόαιμα!

H Red Moto, είναι μια στενά και επισήμως συνεργαζόμενη με την Honda εταιρεία (αντιπρόσωπος στην Ιταλία) η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην μετατροπή των MX μοντέλων του Big-H, σε εκδόσεις enduro και SM.

Για φέτος, παρουσίασαν στο Μιλάνο το τελευταίο τους πόνημα, δύο εκδόσεις, enduro και SM στα 450 κ.εκ., που φέρουν το θρυλικό για την Honda συνδυασμό γραμμάτων, “XR”. Πριν βιαστείτε να ανοίξετε σαμπάνιες μερικοί για την επιστροφή των XR στην αγορά, να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για καθαρόαιμα, βασισμένα σε αγωνιστική μοτοσυκλέτα μοντέλα που μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο και όχι για play / trail bikes όπως ήταν τα XR. Μην μπερδεύεστε…  

Ως βάση για αυτές τις δύο εκδόσεις λοιπόν, έχει χρησιμοποιηθεί το CRF450RX του 2018 της Red Moto, το οποίο επίσης παράγεται σε enduro και SM και το οποίο με την σειρά του προερχόταν από το MX μοντέλο της Honda CRF450R.

Η Red Moto, στα μοντέλα του 2019 έκανε το RX, XR, για να δημιουργηθούν ορισμένοι επιθυμητοί συνειρμοί αλλά επισημαίνουμε και πάλι, δεν πρόκειται για μοντέλα της σειράς των πάλαι ποτέ XR της Honda, δεν έχουν ούτε την ίδια φιλοσοφία χρήσης, ούτε την ίδια κατασκευαστική προσέγγιση!

Ας δούμε όμως, πως η Red Moto, μετατρέπει ένα καθαρόαιμο MX μοντέλο σε δύο εγκεκριμένες για χρήση στον δρόμο και Euro 4 εκδόσεις. Όπως θα περίμενε κανείς, ο κινητήρας είναι αυτός που έχει δεχθεί τις περισσότερες αλλαγές.

Στο μοτέρ των 449 κ.εκ. έχει αυξηθεί η μάζα κατά 13%, προκειμένου να αυξηθεί η αδράνεια του, ενώ ο χρονισμός των βαλβίδων, όπως και ο χάρτης του ψεκασμού έχουν αλλάξει. Στα πιστόνια εφαρμόζονται τρία ελατήρια, έναντι του ενός στο καθαρόαιμο MX μοντέλο, και η συμπίεση έχει μειωθεί στο 12.0:1, από το 13.5:1, χωρίς όμως να μεταβληθεί η διάμετρος και η διαδρομή του πιστονιού.

Σημαντική αλλαγή είναι η προσθήκη μιας σχέση στο κιβώτιο, το οποίο είναι 6-τάχυτο στα μοντέλα της Red Moto, από 5-τάχυτο στο CRF450R, ενώ έχει τοποθετηθεί ένα ικανό για παραγωγή μεγαλύτερης ισχύος δυναμό, καθώς και μια μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, για να υποστηρίξουν τα Full LED φώτα στις δύο εκδόσεις.  

Όλα τα ανωτέρω, έχουν ως αποτέλεσμα μια απόδοση με κάπως πιο ήπια και ταιριαστά χαρακτηριστικά  για χρήση στον δρόμο και σε αγώνες enduro και SM. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι 43 ίπποι που αποδίδει ο κινητήρας και το βάρος στα 129,8 κιλά για το enduro και στα 134,8 κιλά για το SM, είναι ένας πολύ δυναμικός συνδυασμός.

Τέλος, σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα της συντήρησης, η Red Moto ανακοινώνει ότι τα μεγάλα service γίνονται ανά 30.000 χιλιόμετρα, ωστόσο απαιτείται αλλαγή λαδιών κάθε 1000.

Φωτογραφίες



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 10:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rotobox SPLICE 2019 - EICMA Super Soco TC Max 2019 - EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon