.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 14:13

Krämer GP2 - To KTM 790 Duke σε έκδοση πίστας

Οι Γερμανοί πρόλαβαν τους Αυστριακούς

Ήταν η πρώτη μας εντύπωση όταν ήρθαμε σε επαφή με το 790 Duke, ότι αυτό θα φτιάξει μια υπέροχη μοτοσυκλέτα πίστας. Και ενώ περιμέναμε την ΚΤΜ να ξεφουρνίσει το RC790 (στη φαντασία μας πάντα, όχι βάσει πληροφοριών), να η Γερμανική Krämer Motorcycles που το κάνει πραγματικότητα- ίσως να τη θυμάστε από το HKR EVO2 που είχαμε παρουσιάσει τον περασμένο Μάιο, με τον μονοκύλινδρο κινητήρα του ΚΤΜ 690.

Το GP2 προορίζεται για τη νεοσύστατη σειρά αγώνων GP2 του Αγγλικού πρωταθλήματος BSB, η οποία θα τρέχει μαζί με τα Supersport 600 και θα βαθμολογείται αυτόνομα – περιλαμβάνοντας μοτοσυκλέτες από σχετικές κατηγορίες, όπως η Moto2, που δε θα έμπαιναν στη SS600 λόγω τεχνικών προδιαγραφών.

kramer motorcycles4

Το 790 GP2 βάζει τον νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα της ΚΤΜ σε ένα πλαίσιο και ψαλίδι κατασκευής Krämer, μαζί με αναρτήσεις της WP ειδικά μεταποιημένες και σεταρισμένες για την αγωνιστική περίσταση.

Το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται πως θα ζυγίζει ως 135 κιλά και οι Γερμανοί έχουν ως στόχο να έχουν ολοκληρώσει την εξέλιξη της μοοτοσυκλέτας ως το τέλος του 2019, ώστε να προλάβουν την αγωνιστική σεζόν GP2 του 2020. Για την ακρίβεια, έχουν δύο μοντέλα στο μυαλό τους, ένα καθαρά αγωνιστικό και ένα χαμηλότερων προδιαγραφών για ερασιτεχνική χρήση σε trackdays.

kramer motorcycles2

Πηγή: Krämer μέσω MCN

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 14:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon