.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 11:39

Το Emflux ONE στην παραγωγή

 

Το ινδικό ηλεκτρικό Superbike παρουσιάσητκε στο σαλόνι Auto Expo 2018

Στο ινδικό σαλόνι Auto Expo 2018, μια νέα ινδική εταιρεία με το όνομα Emflux παρουσίασε την τελική μορφή παραγωγής του ηλεκτρικού Superbike «Emflux ONE», ανακοινώνοντας τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές.

emflux one auto expo 2018 17

Το Emflux One σας το είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο, και πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο και σύγχρονο ηλεκτρικό Superbike, με την κατασκευάστρια εταιρεία να αναφέρει πως οι επιδόσεις του συναγωνίζονται εκείνες των βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών 700 κυβικών και άνω.

Από τη γέννηση της εταιρείας, έως την παρουσίαση του Emflux ONE στο Auto Expo 2018 πέρασαν λίγες περισσότερες από 500 μέρες -και αμέτρητες ακόμα νύχτες δουλειάς, όπως χαρακτηριστικά λέει η Emflux.

emflux one auto expo 2018 18

Η εταιρεία απαρτίζεται από 25 νεαρούς μηχανικούς, σχεδιαστές και τεχνικούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων φρέσκοι από την αποφοίτηση τους. Στον πυρήνα της Emflux βρίσκονται 3 άνθρωποι, οι Varun Mittal, Ankit Khatry, και Vinay Raj Somashekar.

Και οι τρεις μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μοτοσυκλέτα, με τον Somashekar να έχει παρελθόν ως σχεδιαστής στην TVS, έχοντας βραβευτεί για τα σχέδια του -εντός και εκτός TVS- αρκετές φορές.

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι χωροδικτύωμα, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί χαμηλά το βάρος. Εκεί φιλοξενείται και η μπαταρία των 9.7 kWh, που είναι το μεγαλύτερο και βαρύτερο εξάρτημα της μοτοσυκλέτας.

emflux one auto expo 2018 6

Το ψαλίδι είναι μονόμπρατσο, σχεδιασμένο για χαμηλό βάρος και μέγιστη αντοχή.

Ο κινητήρας των 60 Kw (80 hp) και των 8,6 Kgm ροπής -άμεσα διαθέσιμης- διαθέτει κιβώτιο μιας ταχύτητας, αμφότερα τοποθετημένα στη βέλτιστη θέση για τη συγκέντρωση των μαζών.

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η εταιρεία είναι τελική 200 χλμ/ώρα, 0-100χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα, και 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με οικονομική οδήγηση και 150 με σβέλτη.

emflux one auto expo 2018 1

Το Emflux ONE θα φέρει ανάποδο πιρούνι 43mm και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα διαθέτει δυο δισκόφρενα μπροστά με ακτινικές 4πίστονες δαγκάνες, και μονό δίσκο πίσω, με στάνταρ το δικάναλο ABS.

Το επίσημο βάρος της μοτοσυκλέτας είναι εντυπωσιακά μικρό, στα 169 κιλά!

Επειδή η αγορά δεν παρείχε τα κατάλληλα εξαρτήματα για μια τόσο δυνατή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, η ομάδα της Emflux σχεδίασε τα περισσότερα in-house.

emflux one auto expo 2018 4

Η μοτοσυκλέτα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να δέχεται αναβαθμίσεις στο λογισμικό της ασύρματα, μέσω διαδικτύου.

Η Emflux σχεδιάζει να παράγει 199 μοτοσυκλέτες Eflux ONE για την ινδική αγορά και 300 για εξαγωγή. Η βασική έκδοση της μοτοσυκλέτας κοστίζει 7.640 ευρώ, ενώ η έκδοση με αναρτήσεις Ohlins, σφυρήλατες ζάντες και carbon κοστούμι 14.000 ευρώ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 11:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hero XPulse 200 – Σύντομα στην παραγωγή Torrot Movak 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon