.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 14:07

Otto Bike Mini City Racer 2018

 

Hi-tech ηλεκτρικό με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος!

 

Το Mini City Racer, όπως ονομάζεται η πρώτη ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα της ταϊβανέζικης Otto Bike, δεν είναι απλά μία ακόμη μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα πόλης. Ξεχωρίζει τόσο για τη σχεδίαση όσο και για τις τεχνολογίες που φέρει, που μπορούν να ντροπιάσουν ακόμη και πολύ ακριβές μοτοσυκλέτες.

Δικιά της από το μηδέν

Το Otto Bike, παρουσιάστηκε επί ευρωπαϊκού εδάφους στην περασμένη EICMA και έχει σχεδιαστεί από το μηδέν από την Otto, μια εταιρία από την Ταϊβάν που δραστηριοποιείται στην κατασκευή εξαρτημάτων για άλλους κατασκευαστές τα τελευταία 20 χρόνια, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα της.

Η Mini City Racer ή MCR για συντομία είναι η πρώτη ολοκληρωμένη της προσπάθεια και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Εκτός από τις μπαταρίες, όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της MCR, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού κινητήρα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του πίσω τροχού, είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τους ανθρώπους της Otto.

Πλαίσιο στολίδι και σοβαρή αυτονομία

otto bikes mcr 2018 bikeit 3

Ίσως το πιο εντυπωσιακό “απτό” στοιχείο της MCR είναι το μοναδικής σχεδίασης υβριδικό πλαίσιο που συνδυάζει αλουμινένια και ατσάλινα τμήματα, με το ψαλίδι χωροδικτύωμα να είναι φτιαγμένο από ατσάλι. Το ανεστραμμένο πιρούνι αλλά και το αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα, ενώ ο κινητήρας αποδίδει 10,2 ίππους και 17 κιλά ροπής (!) τα οποία και θα χρειαστούν  καθώς δεν υπάρχουν ταχύτητες. Σύμφωνα με την Otto η μέγιστη ταχύτητά μπορεί να φτάσει τα 103 χλμ./ώρα, με τα 92 χλμ./ώρα να είναι “διατηρήσιμα”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο site της. Η αγνώστων στοιχείων μπαταρία της MCR έχει χωρητικότητα 4.8 kWh και δίνει αυτονομία στους δρόμους της πόλης 100 χλμ. Με τη χρήση ταχυφορτιστή μπορεί να φτάσει στο 95% της χωρητικότητάς της σε μόλις μισή ώρα (!) και στο 100% σε μία, ενώ χρειάζεται δύο ώρες με τον στάνταρ φορτιστή για το 100% και 1,6 ώρες για το 95%.

Με δακτυλικό αποτύπωμα!

Πάμε τώρα να δούμε όμως και τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της MCR. Για να ενεργοποιήσετε την MCR απλά πατάτε το σχετικό κουμπί στο δεξί γκριπ. Η διαδικασία ωστόσο έχει μόλις ξεκινήσει. Σειρά έχει η… επιβεβαίωση του αναβάτη που θα πρέπει να αφήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα (!) στη σχετική θέση στο καπάκι του αποθηκευτικού χώρου, που μοιάζει με παραδοσιακό ρεζερβουάρ καυσίμου.  Ακόμη όμως δεν μπορείτε να ξεκινήσετε. Η δύναμη που φτάνει στον πίσω τροχό ελέγχεται ολοκληρωτικά  από το πλαϊνό σταντ, που λειτουργεί ως ασφάλεια. Αν το σταντ είναι ανοιχτό (υπάρχει σχετική ένδειξη στην TFT οθόνη με τα πολύ όμορφα και προσεγμένα γραφικά) το γκάζι είναι νεκρό, ακόμη και αν έχετε ενεργοποιήσει την MCR από τον γενικό διακόπτη.

Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του αριστερό λεβιέ, στο πόδι, το οποίο όμως δεν είναι για το κιβώτιο σχέσεων αλλά για να αλλάζετε τον τρόπο απόδοσης του ηλεκτρικού μοτέρ έχοντας τρεις διαφορετικές επιλογές: Comfort, Eco και Sport.

Στον εξοπλισμό της μικρής μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται και όπισθεν, παρά το ότι ζυγίζει μόλις 132 κιλά, προς διευκόλυνση κάθε αναβάτη. Η  όπισθεν ενεργοποιείται από το βασικό κουμπί ενεργοποίησης της MCR στο δεξί γκριπ.

Καθρέπτες δεν βλέπετε γιατί πολύ απλά είναι αχρείαστοι! Τον ρόλο τον έχει αναλάβει η οθόνη πληροφοριών, χάρη στην κάμερα που έχουν τοποθετήσει οι σχεδιαστές της Otto στο πίσω μέρος! Η οθόνη μετατρέπεται σε μόνιτορ κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την όπισθεν αλλά και κάθε φορά που ενεργοποιείτε τα φλας! Εξαιρετική ιδέα δεν νομίζετε;

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς λειτουργεί το Otto MCR, αλλά και τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι πληροφορίες στην TFT οθόνη του.

Εντυπωσιακή οθόνη και κάμερα μπρος-πίσω

Μόνιτορ, πίνακας πληροφοριών αλλά και GPS είναι η TFT οθόνη, με τους πολλαπλούς ρόλους της να ελέγχονται από λεβιεδάκι στο αριστερό γκριπ σε θέση που δείχνει πολύ εύκολα προσβάσιμη από τον αντίχειρα του αναβάτη.

Κάμερα υπάρχει και μπροστά, κάτω από φανάρι που “συνοδεύεται” από δικό της κουμπί στο πίσω μέρος του αριστερού γκριπ. Με το πάτημά του κουμπιού μπορείτε ακόμη και να συνδεθείτε Live με τον λογαριασμό σας στο Facebook!

Για να το κάνετε αυτό βέβαια, αλλά και για αξιοποιήσετε όλες τις λειτουργίες της οθόνης, θα πρέπει να κατεβάσετε και τη σχετική εφαρμογή στο κινητό σας και να συνδεθείτε με τη μοτοσυκλέτα μέσω Bluetooth.

Στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της Otto MCR συγκαταλάγεται και η τιμή της, η οποία σύμφωνα με την Otto θα βρίσκεται κοντά στα 5.000 δολάρια Η.Π.Α., όταν με το καλό βγει στην παραγωγή. Άντε και στα δικά μας μέρη!

Δείτε εδώ ένα βίντεο της Otto αποκλειστικά για την οθόνη πληροφοριών

Βίντεο x3

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς λειτουργεί το Otto MCR, αλλά και τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι πληροφορίες στην TFT οθόνη του.

Στο συγκεκριμένο βίντεο δείτε το MCR να παρουσιάζεται σχεδόν από κάθε πιθανή γωνία σε τρισδιάστατη ψηφιακή μορφή 

Δείτε σε αυτό εδώ το βίντεο, την μικρή μοτοσυκλέτα σε δράση αλλά και το πώς φτιάχτηκε.

Φωτογραφίες: Σπύρος Τσαντήλας/New Atlas

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 18:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αthensville Scrambler Alta Motors Redshift 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon