.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 19:11

Τokyo Motor Show – Τι περιμένουμε να δούμε στην έκθεση

 

Όλα τα μοντέλα των Ιαπώνων κατασκευαστών 

 

Aν υπάρχει ένα “αντίπαλον δέος” της EICMA, αυτή είναι η έκθεση Tokyo Motor Show, που παραδοσιακά ανοίγει τις πύλες της πιο νωρίς από ότι το Μιλάνο, κάτι που για φέτος τοποθετείται στις 27 Oκτωβρίου και ημέρα Παρασκευή.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, στο Tokyo, “μπάλα” παίζουν μόνο οι Ιάπωνες κατασκευαστές και είναι πολλές οι φορές που έχουν επιλέξει την πατρίδα τους, παρά το ευρωπαϊκό Μιλάνο, για να παρουσιάσουν τα μοντέλα που αποτελούν το “βαρύ πυροβολικό” των νέων προσθηκών στην γκάμα τους.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, έχουν ήδη συγκεντρωθεί αρκετά από αυτά, είτε ως επιβεβαιωμένα επικείμενα λανσαρίσματα είτε ως φήμες, τα οποία και σας τα παρουσιάζουμε στο θέμα που ακολουθεί:

Honda

9α


Naked 1000

Aπο πλευράς Honda, αυτό που περιμένουμε όλοι είναι το νέο naked 1000άρι με τον κινητήρα του Fireblade, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο μιας νέας σειράς μοντέλων, που η Honda ονομάζει “Neo Cafe Sports”. Πολύ πιθανό να υπάρξουν άλλες δύο εκδοσεις πέραν της standard τις οποίες όμως ίσως η Honda επιλέξει να παρουσιάσει το Νοέμβριο, στο Μιλάνο. 

11α

Goldwing 1800

H τουριστική ναυαρχίδα της Honda ανανεώνεται μετά από πολλά χρόνια και εντυπωσιάζει με το εναλλακτικό, τύπου Hossack μπροστινό της σύστημα, ενώ αναμένεται φυσικά να... κρεμάσουν πολλά σαγόνια από το επίπεδο του εξοπλισμού της.

5α

Super Cub

To παπί της Honda συμπλήρωσε τις 100.000.000 μονάδες σε παραγωγή και η Honda αναμένεται να το τιμήσει δεόντως, παρουσιάζοντας τα νέα C50 και C110 τα οποία ήδη έχουν ανακοινωθεί. Φήμες όμως κάνουν λόγο και για δύο τουλάχιστον ακόμα μοντέλα, το Super Cub C125 και το Cross Cub 110, με το πρώτο να έχει μεγάλες πιθανότητες να έρθει και στην Ευρώπη.

Monkey Z125

Άλλο ένα θρυλικό μοντέλο, του οποίου όμως η παραγωγή σταματά και για αυτό τον λόγο, λέγεται ότι η Honda θα παρουσιάσει μια “special” έκδοση 125 κ.εκ.

8α

CRF 250 Rally

Δεν πρόκειται φυσικά για νέο μοντέλο αλλά πιθανότατα στο Tokyo θα δούμε με νέα, πολύ όμορφη, χρωματική έκδοση αυτού, σε γκρι.

10α

CB400 / 1300 / SF

Μπορεί να έχουμε τα βλέμματα μας στραμμένα στο νέο naked 1000 αλλά στην Ιαπωνία τα κλασσικά Bol d'Or μοντέλα κάνουν θραύση και για το 2018 η Honda προετοιμάζει της επιστροφή του γνωστού και από την... θητεία του στις δυτικές αγορές, CB1300, αλλά και τις μικρότερης έκδοση αυτού, στα 400 κ.εκ. Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η Honda έχει συμμορφώσει τα μοντέλα αυτά με τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων της Ιαπωνίας, οπότε ίσως να έχει πράξει το ίδιο και σε κάποιες Euro 4 εκδόσεις ( ; ). Ίδωμεν...

pcx hybrid e

e-PCX και Hybrid PCX

Μια ηλεκτρική και μια υβριδική έκδοση του γνωστού scooter PCX, ενδέχεται να παρουσιαστούν στο Tokyo, ως μοντέλα concept όμως. 

2α

Riding Assist-e

Το ηλεκτροκίνητο concept με τα χαρακτηριστικά αυτόνομης ισορροπίας, αναμένεται να έχει μια περίοπτη θέση στο περίπτερο της Honda.


Kawasaki

1α

Ζ900RS

Όπως και με την Honda, έτσι και στην Kawasaki, το ενδιαφέρον μονοπωλεί μια naked μοτοσυκλέτα.. και τι μοτοσυκλέτα όμως, η αναβίωση του θρυλικού Z1, που αναμένεται να κάψει πολλές καρδιές και να ελαφρώσει πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς!

Ninja 250

Οι “πράσινοι”, λέγεται ότι θα προχωρήσουν σε μια εκτεταμένη ανανέωση του sport μοντέλου τους στο τέταρτο του λίτρου.

Suzuki

suzuki gsx rr replica 1

GSX-RR 

“Σεισμό” αναμένεται να πρoκαλέσει η παρουσία της MotoGP – replica της Suzuki που ακούγεται ότι θα κάνει το ντεμπούτο της ως concept στο Tokyo!

4α

SV650X

Μια σύγχρονη cafe racer εκδοχή του SV650 θα εκτεθεί στο περίπτερο της Suzuki, της οποίας το kit, θα διατεθεί στην συνέχεια στην αγορά, για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν αισθητικά το μεσαίο δικύλινδρο naked τους.

SWISH

Πρόκειται για ένα scooter 125 κ.εκ., για το οποίο οι απόψεις διίστανται... άλλοι το θέλουν να έχει low budget φύση και να προορίζεται για τις αγορές της Ινδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας και άλλοι το θέλουν “made in Japan” και αρκούντως εξοπλισμένο, ώστε να αντιμετωπίσει τα Honda PCX και Yamaha NMAX στην Ευρώπη... Σε κάθε περίπτωση, σε μια εβδομάδα θα ξέρουμε ακριβώς το τι και το πως.

Yamaha 

6α

yamaha/12947-nea-montela-2018-yamaha-mwt-09-tokyo-motor-show.html" style="color: #0000ff;">ΜWT-09

Σχεδόν σίγουρη είναι η παρουσίαση της πρώτης τρίτροχης μοτοσυκλέτας παραγωγής με δυνατότητα κλίσεων, από την Yamaha. Φυσικά το ενδιαφέρον πολύ μεγάλο, όχι μόνο από όσους ενδιαφέρονται για το μοντέλο αλλά και από όσους... αγαπάνε να το μισούν, για τους δικούς τους λόγους.

7α

yamaha-motobot-sri-international.html" style="color: #0000ff;">ΜΟΤΟΒΟΤ

Το ανδροειδές που “κόντραρε” τον Rossi σε πίστα στην Καλιφόρνια θα έχει την τιμητική στο Tokyo, με την Yamaha να παρουσιάζει την εξέλιξη που έχει συντελεστεί στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης αλλά και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τον “γιατρό” για το οποίο υπάρχει σε εξέλιξη, σχετική ψηφοφορία.

??? Concept

Κάτι πολύ προχωρημένο και... gagdetοειδές μας επιφυλάσσει η Yamaha στο περίπτερο της, σύμφωνα με πληροφορίες. Το τι θα είναι αυτό δεν το ξέρει κανείς ακόμα αλλά εικάζουμε ότι θα αφορά τον τομέα της e-αστικής μετακίνησης με βάση την διασυνδεσιμότητα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 13:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Walt Siegl – L' Avventura Καλάσνικοφ e-bike! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon