.
Κατηγορία Citroen
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 12:52

Citroen E-3 Pod

 

Φουτουριστικό και υβριδικό

 Φαίνεται πως η μοτοσυκλέτα αποτελεί στόχο για πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων. Μετά την τις Smart, BMW, Audi, άλλος ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων πρόκειται να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην παραγωγή μοτοσυκλετών. Η Γαλλική Citroen παρουσιάζει ένα φουτουριστικό όχημα με τρείς τροχούς το οποίο μας δείχνει πως θα είναι τα μέσα μετακίνησης στο μέλλον.
Το E – 3Pod όπως ονομάζεται προς το παρόν είναι ηλεκτροκίνητο με κίνηση και στους τρεις τροχούς. Οι δύο μπροστινοί στρίβουν μαζί με το ειδικό κάλυμμα τους ενώ ο πίσω περιλαμβάνει στο εσωτερικό του και το… κουβούκλιο στο οποίο βρίσκεται ο μοναδικός αναβάτης.

Στο μέλλον είναι σίγουρο ότι η καθημερινή μετακίνηση θα κινηθεί προς τα υβριδικά οχήματα, τόσο ως προς τους “καθαρούς” κινητήρες όσο και ως προς την σχεδίαση. Το νέο πρωτότυπο Citroen που ονομάζεται E-3pod θα μπορούσε να είναι το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης, ή ένα κλειστό scooter με τρεις τροχούς, εξαρτάται την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς.
Είναι ένα σχέδιο του Heikki Juvonen το οποίο πρόσφατα τιμήθηκε με βραβείο Royal College of Art, στον διαγωνισμό που συνδιοργανώνεται με την Citroen.

Είναι άγνωστο αν θα μπει ποτέ σε παραγωγή μιας και θα ήταν τελείως ξένο με ότι κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους. Ωστόσο μας δείχνει την πρόθεση του Γάλλου κατασκευαστή ο οποίος έχει τάσεις να εισχωρήσει σε μία νέα κατηγορία με ένα τρίτροχο που αν μη τι άλλο, δεν περνάει απαρατήρητο.

Φωτογραφίες

scooter-station.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon