.
Κατηγορία Christini
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 12:09

Christini AWD – Off road με κίνηση μπροστά!

 

Δύο μοντέλα στην παραγωγή

 Η αμερικάνικη εταιρία Christini που είχε την φαεινή ιδέα να δημιουργήσει μία δικίνητη  μοτοσυκλέτα εδώ και τέσσερα χρόνια, βάζει το σύστημα της στην παραγωγή πουλώντας έτοιμες μοτοσυκλέτες. Στα μέσα στης προηγούμενης δεκαετίας είδαμε στην παραγωγή την Yamaha WR 450 F με κίνηση μπροστά, με ένα υδραυλικό να μεταφέρει την δύναμη κίνηση μέσω τρόμπας, υδραυλικού και λαδιού. Το ιδιαίτερα αυξημένο βάρος στον μπροστινό τροχό, έριξε το σύστημα στην αφάνεια, παρά το ότι ήταν εξαιρετικό στην οδήγηση. Στην Αμερική, οι αδελφοί Cristini έχουν δοκιμάσει στους αγώνες το δικό τους σύστημα με επιτυχία.

Δοκιμασμένο σε αγώνες

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί πάνω σε ένα δίχρονο KTM EXC 300, σε σκληρές συνθήκες, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αποτελείται από γρανάζια, αλυσίδα και άξονες, οι οποίες μεταδίδουν την κίνηση από τον δευτερεύοντα άξονα (μπροστινό γρανάζι) στον μπροστινό τροχό χωρίς απώλειες στην ιπποδύναμη, μιας και αφαιρούν μόλις το 1% από τον πίσω τροχό.
Το σύστημα αυτό διατίθετο μέχρι στιγμής ως αξεσουάρ για πολλές off road μοτοσυκλέτες. Πλέον, οι αδελφοί Christini, από απλοί κατασκευαστές θα πωλούν κανονικά έτοιμες μοτοσυκλέτες στο εμπόριο. Τα δύο πρώτα μοντέλα θα είναι ένα enduro Gas Gas EC 300 και ένα motocross Honda CRF 450R.

Οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες έχουν προεγκατεστημένο το σύστημα μετάδοσης το οποίο δεν έχει την πολυπλοκότητα του Yamaha. Οι τιμές τους στην Αμερική όπου και εδρεύει η εταιρία είναι στα 6895 δολάρια για το Honda και 8995 δολάρια για το Gas Gas.
Ο εμπνευστής της πατέντας, Steve Christini, δήλωσε σχετικά: “Το σύστημά μας AWD είναι δοκιμασμένο στους αγώνες, σε δύσκολες συνθήκες, και έχει δοκιμαστεί για πάνω από τέσσερα χρόνια σε εθνικούς και παγκόσμιας εμβέλειας αγώνες με επιτυχία. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την παραγωγή και διάθεση τόσο των νέων μοτοσυκλετών όσο και του συστήματος Christini AWD.”

ΦωτογραφίεςΑκολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon