.
Κατηγορία CCM
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 12:28

CCM: Τέλος παραγωγής για το GP450

 

Έρχεται ο διάδοχος με 600 κ.εκ.-με μοτέρ SWM!

 

 

Το νέο της μοντέλο που θα αντικαταστήσει το γνωστό και εξωτικό GP450 φαίνεται πως ετοιμάζει η βρετανική CCM.

Το CCM GP450 είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες adventure μοτοσυκλέτες, το μοντέλο εκείνο που ενσαρκώνει με τον πιο αγνό τρόπο την έννοια της μοτοσυκλέτας περιπέτειας. Με βάρος μόλις 125 κιλά στεγνό, κορυφαία περιφερειακά και κάλυψη από τον αέρα είναι μια μοτοσυκλέτα που θέλεις να έχεις και ας μην τα έχεις!

Τρία χρόνια μετά από την έναρξη παραγωγής του, η CCM ανακοίνωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα advpulse, τη δημιουργία του διάδοχου μοντέλου. Ο λόγος φυσικά βρίσκεται στις προδιαγραφές Euro 4, τις οποίες και δεν πληροί η υπάρχουσα μοτοσυκλέτα, με τον τροποποιημένο κινητήρα της να προέρχεται από το BMW G450X.

Ο επικεφαλής της CCM, Austin Clews, φέρεται να δήλωσε στους ανθρώπους της ιστοσελίδας η παραγωγή του GP450 θα σταματήσει στο τέλος της χρονιάς με την παραγωγή να έχει ήδη προπωληθεί!

Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται GP600 Adventure και ο κινητήρας του θα προέρχεται από τη γνωστή μας πλέον ιταλική SWM. Ο μονοκύλινδρος των 600 κ.εκ. θα ανεβάσει σημαντικά την ισχύ της μοτοσυκλέτας, από τους 40 περίπου ίππους που βρίσκεται σήμερα, στους 55, ενώ θα προσθέσει και μία ακόμη ταχύτητα (6 από 5) που θα κάνει πιο άνετη και οικονομική την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο. Θα αυξήσει όμως και το βάρος κατά 10 περίπου κιλά.

Μικρές αλλαγές θα έχουμε και στο πανάλαφρο πλαίσιο (κάποια από τα αλουμινένια κομμάτια θα αντικατασταθούν από ανθρακονημάτινα), αλλά και στα περιφερειακά ώστε να ταιριάξουν καλύτερα με τη νέα κινητήρια μονάδα. Οι τροχοί των 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, όπως και οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων, φυσικά θα παραμείνουν.

Η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες.

Βρείτε εδώ την CCM στο Facebook

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 12:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CCM Spitfire - Επίσημη Παρουσίαση (φωτό & τιμή) CCM Spitfire Scrambler »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon