.
Κατηγορία BRD
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 14:01

BRD – RedShift

 

Νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα!

 Τον τελευταίο χρόνο, η BRD δουλεύει πάνω σε μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα την οποία τελικά εξέλιξε όσο καμία εταιρία. Το όνομά της είναι BRD RedShift και για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους μοτοσυκλέτα, ανακοινώνεται ιπποδύναμη. Θα αποδίδει 40 ίππους, περισσότερους δηλαδή από μία motocross Honda CRF 250 R, από έναν υγρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα. Θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις, motocross και supermotard, με το βάρος να παραμένει άκρως ανταγωνιστικό, κάτω από τα 100 κιλά.

Τρεις διαφορετικές εκδόσεις

Η RedShift αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της BRD’s και θα παραχθεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η Supermoto θα είναι η μοτοσυκλέτα που θα διαθέτει εξοπλισμό ώστε να πληροί τις προδιαγραφές για κίνηση στο δρόμο, θα υπάρχει έκδοση motocross ενώ η τελευταία, θα παραχθεί και σε έκδοση enduro.
Είναι έτοιμο ωστόσο το business plan της εταιρίας το οποίο περιλαμβάνει μέσα σε άλλα, και την παραγωγή μοτοσυκλετών για χρήση σε δήμους ή κοινότητες, για καθημερινές μετακινήσεις. Η BRD άλλωστε πιστεύει ότι δεν είναι ανάγκη οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες να κάνουν παραχωρήσεις μπροστά στις βενζινοκίνητες, μιας και μπορούν να είναι πολύ καλύτερες.
“Θέλουμε απλά να κατασκευάσουμε γρηγορότερες μοτοσυκλέτες”, είπε ο CEO της εταιρίας, Marc Fenigstein, στην επίσημη παρουσίαση. “Είμαστε μία ομάδα από αναβάτες και αγωνιζόμενους με γρήγορες μοτοσυκλέτες, και κατασκευάζουμε τις μοτοσυκλέτες που θέλουμε να οδηγούμε”.

Η BRD διαθέτει μπαταρίες χωρητικότητας 5.2 kWh και με αυτές μπορεί να καλύψει απόσταση 80 χιλιομέτρων. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά άλλα τεχνικά στοιχεία όσον αφορά τα χιλιόμετρα με τα οποία θα καλύπτει αυτή την απόσταση, ή την τελική ταχύτητα. Ωστόσο, η μοτοσυκλέτα δείχνει εντυπωσιακή μιας και βασίζεται σε αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο, κορυφαίες αναρτήσεις, φρένα και τροχούς. Σίγουρα η εμφάνισή της βρίσκεται πολύ κοντά στις μοτοσυκλέτες που έχουμε συνηθίσει και η απόδοσή της θα την βάλει γρήγορα στο παιχνίδι του συναγωνισμού.
Αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BRD RedShift MX 2012
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon