.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 10:21

Η νέα BMW K 1600 GT του 2017

 

Το επίσημο δελτίο τύπου για το ανανεωμένο βαυαρικό μεγαθήριο

 

Με τη νέα K 1600 GT του 2017, η BMW Motorrad ανεβάζει ένα ακόμη επίπεδο τη φιλοσοφία της 6κύλινδρης μοτοσυκλέτας τουρισμού υψηλών επιδόσεων. Πιο προηγμένη, δυναμική και άνετη, χωρίς μεταβολές στις θρυλικές επιδόσεις της, παρόλο που ο κινητήρας πληροί πλέον τις απαιτήσεις της κατηγορίας εκπομπών ρύπων EU4.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της BMW Motorrad.

Euro 4 6κύλινδρος, με τις ίδιες εμβληματικές επιδόσεις όπως και πριν

P90237867 highRes bmw k 1600 gt revers

Νέα BMW K 1600 GT – επιδόσεις 6-κύλινδρου κινητήρα, πολυτέλεια και άνεση για μία κορυφαία εμπειρία touring.

Οι 6-κύλινδροι κινητήρες σε σειρά, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας των αυτοκινήτων BMW και της ταυτότητας της μάρκας για πάνω από 80 χρόνια. Με το λανσάρισμα των K 1600 GT και GTL το 2010, η BMW Motorrad όχι μόνο κατάφερε να μεταφέρει με επιτυχία αυτή την παράδοση στον κόσμο των μοτοσικλετών αλλά και να καθιερώσει στην αγορά τον ελαφρύτερο και πιο συμπαγή σε σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα για μοτοσικλέτες πάνω από 1000 κυβ. εκ.

Η εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και οι υψηλές επιδόσεις από 160 ίππους και 175 Nm (17,85 Kgm) ροπής συνδυάστηκαν με πολυτέλεια, άνεση, άριστη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες και ένα επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς, απαράμιλλο στην κατηγορία. Με τη νέα K 1600 GT, η BMW Motorrad προάγει τη φιλοσοφία της 6-κύλινδρης μοτοσυκλέτας τουρισμού υψηλών επιδόσεων - πιο προηγμένη, δυναμική και άνετη - χωρίς μεταβολές στις επιδόσεις που πληρούν τις απαιτήσεις της κατηγορίας εκπομπών ρύπων EU4.

Η ηλεκτρονική ανάρτηση ESA στον βασικό εξοπλισμό!

P90234175 highRes bmw k 1600 gt 10 201

Η Ηλεκτρονική Ανάρτηση Dynamic ESA με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

Ενώ το προηγούμενο μοντέλο είχε ήδη θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία τουρισμού σε θέματα ευστάθειας, δυναμικής συμπεριφοράς και ελέγχου, η νέα K 1600 GT προχωρά ένα βήμα ακόμα. Με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic ESA και τα προγράμματα “Road” και “Dynamic”, η οδηγική εμπειρία και η άνεση έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Στο “Road” Mode του βασικού εξοπλισμού, η προσαρμογή της απόσβεσης είναι πλέον πλήρως αυτοματοποιημένη, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ελκτικής πρόσφυσης σε όλα σχεδόν τα οδοστρώματα. Έτσι επιτυγχάνεται βέλτιστη απόσβεση σε όλες τις οδηγικές συνθήκες ανεξαρτήτως φορτίου. Ανάλογα με την επιθυμία των πελατών, η προφόρτιση ελατηρίου μπορεί να προσαρμόζεται στην κατάσταση φορτίου (ένα άτομο, ένα άτομο με βαλίτσες, δύο άτομα) με ένα μπουτόν και ανεξάρτητα από την απόσβεση. Ομοίως με μπουτόν – που βρίσκεται σε βολική θέση στο τιμόνι, για χρήση ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το Mode απόσβεσης “Dynamic”, για ένα πιο σκληρό συνολικό σετάρισμα.

Όπισθεν, shifter, E-CALL & νέα όργανα

P90234173 highRes bmw k 1600 gt 10 201

Ευελιξία χάρη στη νέα λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν (reverse assist).

Ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία προσφέρει στη νέα K 1600 GT η λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν, που ενεργοποιείται από το αριστερό πάνελ χειριστηρίων μέσω μπουτόν. Η κίνηση ξεκινά από τον αναβάτη, πιέζοντας το μπουτόν της μίζας.

Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro για ανέβασμα/κατέβασμα ταχύτητας χωρίς συμπλέκτη.

Η Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro που διατίθεται σαν προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάσει και να κατεβάσει ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη, κάτι που παρέχει πρόσθετη άνεση αλλά και δυναμικές επιδόσεις. Οι περισσότερες αλλαγές σχέσεων μπορούν να γίνονται με την Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων.

P90234174 highRes bmw k 1600 gt 10 201

Intelligent Emergency Call για ταχεία υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή σε επείγουσες καταστάσεις. 

Η νέα K 1600 GT παρέχει τώρα άμεση υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης χάρη στο e-call σύστημα “Intelligent Emergency Call”, το οποίο διατίθεται σαν εργοστασιακή επιλογή. Σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης ή ατυχήματος, η λειτουργία ‘Intelligent Emergency Call’ ενεργοποιείται αυτόματα ή μηχανικά, αποστέλλοντας τα δεδομένα θέσης της μοτοσυκλέτας, και επομένως τις συντεταγμένης του τόπου του ατυχήματος, ώστε να ξεκινήσουν οι υπηρεσίες διάσωσης μέσω του BMW Call Center.

organa

Όργανα νέας αισθητικής.

Το ταχύμετρο και το στροφόμετρο της νέας K 1600 GT είναι ανανεωμένα σχεδιαστικά. Κυρίαρχο στοιχείο στο ταχύμετρο είναι το λογότυπο K 1600 GT.

Νέα σχεδίαση, και χρώματα

Πιο δυναμική σχεδίαση, βελτιστοποιημένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική προστασία της προηγούμενης K 1600 GT από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες, στο νέο μοντέλο τα χαρακτηριστικά αυτά βελτιστοποιήθηκαν περαιτέρω μέσω ανασχεδιασμένων πλαϊνών πάνελ και μεγαλύτερων εκτροπέων αέρα. Στο πλαίσιο του δυναμικότερου σχεδιασμού της νέας K 1600 GT, τρεις νέοι χρωματικοί συνδυασμοί προβάλουν τις διαφορετικές πλευρές του χαρακτήρα της νέας μοτοσυκλέτας υψηλού τουρισμού.

Οι χρωματισμοί Mars Red metallic και Black Storm metallic δημιουργούν αντίθεση με το πλαίσιο σε Asphalt Grey metallic matt χρώμα, τους μαύρους τροχούς και τον κινητήρα σε Platinum metallic matt χαρίζοντας στη K 1600 GT έναν αέρα φινέτσας και ευελιξίας ταυτόχρονα. Από την άλλη, η έκδοση “Sport” αποπνέει μία αίσθηση δυναμισμού.

P90234274 highRes bmw k 1600 gt 10 201

Το Lupine Blue metallic σε συνδυασμό με το Black Storm metallic χρωματισμό, η μετάδοση σε μαύρο φινίρισμα και οι χρυσαφί δαγκάνες, υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα της 6-εξακύλινδρης μοτοσυκλέτας τουρισμού.

Τεχνικά χαρακτηριστικά εν τάχει

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW K 1600 GT

 • 6-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας με νέους καταλυτικούς μετατροπείς και χαρτογράφηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις EU4, με ίδια απόδοση ισχύος 118kW (160 hp) στις 7.750 rpm και μέγιστη ροπή 175 Nm στις 6.500 rpm.
 • Ηλεκτρονική Ανάρτηση Dynamic ESA με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης στον βασικό εξοπλισμό.
 • Λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν για μεγαλύτερη ευελιξία, στον προαιρετικό εργοστασιακό εξοπλισμό.
 • Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro για ανέβασμα/κατέβασμα ταχύτητας χωρίς συμπλέκτη, εργοστασιακή επιλογή.
 • Όργανα νέας σχεδίασης. Ταχύμετρο με λογότυπο K 1600GT.
 • Intelligent Emergency Call, εργοστασιακή επιλογή για άμεση υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης.
 • Βελτιστοποιημένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες με νέα πλαϊνά πάνελ.
 • Ακόμα πιο δυναμική σχεδίαση.
 • Τρεις ελκυστικές νέες αποχρώσεις: Mars Red metallic, Blackstorm metallic και Lupine Blue metallic / Blackstorm metallic.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 11:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
 • twitter
 • facebook icon
 • instagram
 • youtube
 • Google News icon