.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 09:39

BMW S 1000XR 2015

 

Κατοχυρώθηκε το όνομα!

 

Έχουμε παρουσιάσει και στο παρελθόν το νέο adventure της BMW που θα βασίζεται στο streetfighter, s 1000r, το οποίο με την σειρά του, στο S 1000RR. Η νέα μοτοσυκλέτα φαίνεται πως θα ονομάζεται τελικά S 1000XR, αφού έχει ήδη κατατεθεί η αίτηση για κατοχύρωση του ονόματος, στην Αμερική, στο Γραφείο Πατέντων, όπως αναφέρει με σχετικό του δημοσίευμα και το Motorcycle.com.

Να θυμίσουμε ότι το ίδιο είχαμε αναφέρει σχετικά με την κατοχύρωση του ονόματος του Yamaha MT-09 και έτσι βγήκε τελικά στην παραγωγή.
Η νέα μοτοσυκλέτα διαθέτει τον τετρακύλινδρο κινητήρα του S 1000R και αναμένεται να χτυπήσει στα ίσα την Ducati Multistrada 1200, το Aprilia Caponord 1200, το Triumph Tiger 1050, αλλά και το Kawasaki Versys 1000.
Δεν θα είναι δηλαδή αντίπαλος της σειράς R 1200GS/ Adventure, αφού οι τροχοί θα έχουν διάμετρο 17 ιντσών τόσο για πίσω, όσο και για μπροστά. Κυριότερος αντίπαλος ουσιαστικά θα είναι η Kawasaki Versys 1000 που είναι μέχρι στιγμής η πρώτη τετρακύλινδρη εν σειρά παραγωγής στην κατηγορία, με κινητήρα και πλαίσιο από το Z 1000.

Η νέα S 1000XR έχει νέας σχεδίασης υποπλαίσιο για αντοχή στο φόρτωμα, μεγάλη σέλα για άνετη παραμονή δύο επιβαινόντων, ψηλότερη θέση οδήγησης σε σχέση με τα street μοντέλα στα οποία βασίζεται. Τα φανάρια του δεν μοιάζουν με τα άλλα δύο μοντέλα αφού φαίνεται ότι για τουριστική χρήση η BMW προτίμησε να τοποθετήσει συμμετρικούς προβολείς. Αναμένεται η νέα S 1000XR να χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που έχουμε συναντήσει τόσο στο S 1000RR όσο και στο S 1000R, με ABS, Traction Control και πιθανότατα και ηλεκτρονικές αναρτήσεις, να προσφέρονται ως έξτρα.
Η νέα μοτοσυκλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες στο σαλόνι μοτοσυκλέτας της Κολωνίας και φαίνεται ότι θα είναι ένας σημαντικός αντίπαλος στην νέα κατηγορία που δημιουργήθηκε στις μεγάλες on/off με 17 ιντσών τροχούς.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 10:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW K 1600 GT/GTL 2015 BMW S 1000RR 2015 – Με 200 ίππους! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon