.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 19:02

BMW S 1000F ADV 2015!

Η πρώτη κατασκοπευτική φωτογραφία!

Σας έχουμε ήδη παρουσιάσει πριν ένα μήνα το αναμενόμενο S 1000F που ετοιμάζει η BMW προκειμένου να χτυπήσει την Ducati Multistrada αλλά και την Aprilia Caponord. Έχοντας ήδη το πάνω χέρι στην κατηγορία Adventure με το R 1200GS, η BMW προχωράει και στην παραγωγή μίας τετρακύλινδρης μοτοσυκλέτας με concept Adventure, η οποία θα είναι βασισμένη στην πλατφόρμα του superbike S 1000RR, πάνω στο οποίο βασίζεται και το νέο γυμνό S 1000R. 

Το περιοδικό Motorcyclist “συνέλαβε” το νέο BMW S 1000F Adv και το μόνο που γνωρίζουμε γι’ αυτό είναι ότι θα έχει το πλαίσιο και τον κινητήρα του S 1000R με διαφορές για την νέα χρήση, αλλά και τους τροχούς 17 ιντσών, και τα ακτινικής τοποθέτησης φρένα της Brembo για μπροστά. Η ιπποδύναμη στο S 1000R φτάνει στους 160 ίππους αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για μείωσή της, κάτι που μας φαίνεται λογικό.
Από την φωτογραφία βλέπουμε ότι το υποπλαίσιο είναι νέο, πιο ισχυρό προκειμένου να αντέχει φόρτωμα ενώ υπάρχουν και βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, όπως στο R 1200GS Adventure. Η σέλα του είναι μεγάλη, χωρισμένη σε δύο επίπεδα και η σχάρα αρκετά μεγάλη για φόρτωμα. Η όρθια θέση οδήγησης συνδυάζεται με ένα fering το οποίο είναι σχεδιαστικά παρόμοιο με αυτό του S 1000R με δύο διαφορετικής σχεδίασης προβολείς, ενώ διαθέτει ψηλή ζελατίνα για προστασία από τον αέρα.
Προφανώς θα περιμένουμε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που συναντάμε τόσο στο S 1000RR και στο S1000R με διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα με την οδήγηση, σύστημα traction control, ABS, αλλά και τις Dynamic Damping Control ηλεκτρονικές αναρτήσεις, που διατίθενται ως έξτρα. Το νέο μοντέλο θα εμφανιστεί σύντομα ως 2015, και αν κρίνουμε από την φωτογραφία, βρίσκεται στην τελική του μορφή πριν εμφανιστεί στα σαλόνια μοτοσυκλέτας.

{yoogallery src=[/images/stories/BETA/520RR] width=[100]}

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 22:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW S 1000F – 2015 BMW S325 R 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon