.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 09:50

Νέο BMW R 1200R 2015

Χωρίς Telelever!


Ήταν μία λογική κίνηση να δούμε τον νέο υγροελαιόψυκτο κινητήρα του R 1200GS που φορέθηκε ήδη και στο Adventure, αλλά και στο R 1200RT, να χρησιμοποιείται στο άλλο δημοφιλές μοντέλο της BMW, το R 1200R. Μέχρι στιγμής, αυτή μαζί με την νέα R NineT είναι οι μοναδικές που χρησιμοποιούν τον προηγούμενης γενιάς αεροελαιόψυκτο κινητήρα.

Το νέο R 1200R που έκανε την εμφάνιση του και το συνέλαβε ο φακός των paparazzi χρησιμοποιεί τον νέο κινητήρα, με ένα ενιαίο ψυγείο. Στην μοναδική φωτογραφία που υπάρχει, δεν εμφανίζεται η μετάδοση και η εξάτμιση, αλλά η τροφοδοσία που κατεβαίνει κάθετα στις κεφαλές μαρτυρά την ύπαρξη του νέου κινητήρα – όπως και το ψυγείο δηλαδή. Το σημαντικότερο νέο όμως αφορά στην απουσία του παραδοσιακού για την BMW Telelever μπροστινού συστήματος. Ίσως η τοποθέτηση του ενιαίου ψυγείου να είναι ο βασικός λόγος διαφοροποίησης του μπροστινού συστήματος και η BMW να δοκιμάζει και αυτή την λύση ώστε να δει κατά πόσο θα βελτιωθεί η ψύξη του κινητήρα, μιας και ακόμη δεν υπάρχουν νέα αναφορικά με την απόδοσή του. Βέβαια, και στο επετειακό NineT – που θα έπρεπε να έχει Telelever ως τέτοιο - έχουμε ανεστραμμένο τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μία μοτοσυκλέτα roadster σαν την R1200R με συμβατικό σύστημα, θα τύχαινε πιο θερμής υποδοχής από την αγορά των μη BMWάκιδων αναβατών, και ίσως τελικά το NineT να ήταν απλά ένας προάγγελος.

Νέος κινητήρας, περισσότερη δύναμη, και πιθανότερα να υπάρχουν ανάγκες για πιο sport χαρακτήρα στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα η οποία απ’ ότι μπορούμε να δούμε, διαθέτει ήδη βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες και σχάρα, ενώ, φαίνεται καθαρά και το stabilizater στο κάτω τμήμα της πλάκας του μπροστινού συστήματος.
Μιας και το 2014 ήδη έχει μπει, φαίνεται πως η έκθεση Intermot στην Κολωνία που θα γίνει φέτος από 1 έως 5 Οκτωβρίου, θα είναι το καλύτερο σημείο για την παρουσίαση της νέας BMW R 1200R του 2015.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW K 1600 GTL Exclusive 2014 BMW S 1000F – 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon