.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 11:21

BMW R 90 S Ninenty 2014 – Spy Photos

 

Ένα σύγχρονο Café racer

 


Στην περσινή έκθεση EICMA, η BMW παρουσίασε μία επετειακή έκδοση μοτοσυκλέτας με τον τελευταίο αερόψυκτο κινητήρα boxer, προκειμένου να τιμήσει την 90χρονη πορεία του στο χώρο.

Η νέα μοτοσυκλέτα, ονομάζεται Concept Ninety και πρόκειται για μία retro – custom με πινελιές σύγχρονης τεχνολογίας πάνω της. Εκτός από τις φωτογραφίες studio και τις λεπτομέρειες που σας είχαμε τότε παρουσιάσει, δεν είχε εμφανιστεί στο δρόμο η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα για δοκιμές. Για πρώτη φορά, η συνεργασία Roland Sands με BMW εθεάθει σε βενζινάδικο της Λίμνης Garda στην Ιταλία, όπου οι δοκιμαστές είχαν σταματήσει για ανεφοδιασμό.
Η μοτοσυκλέτα φαίνεται σαν μία R 1200R που έχει δεχθεί νέο μακρύ ρεζερβουάρ, νέα ανάρτηση αποτελούμενη από ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα, αλλά και σχεδίαση ρετρό σε πολλά μέρη της. Το μακρύ old style - fering που διέθετε η μοτουσυκλέτα Concept που παρουσιάστηκε πέρσι, δεν υπάρχει - ούτε και οι χυτοί αλουμινένοι τροχοί.
Ο κινητήρας είναι ο γνωστός αερόψυκτος 1200 κυβικών που κινούσε το GS μέχρι το 2012 – αλλά και το R 1200 GS Adventure ακόμη και τώρα, όπως και τα RT / R.
Δύο δίσκοι τεραστίων διαστάσεων για το μπροστινό φρένο, με δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo, έχουν αναλάβει το φρενάρισμα, ενώ αισθητήρας ABS δεν διακρίνεται σε κανένα τροχό – θεωρούμε όμως αδύνατον να μην διαθέτει κάτι τέτοιο. Την κλασική σχεδίαση συμπληρώνουν οι δύο εξατμίσεις που βγαίνουν στην αριστερή πλευρά και δίνουν ένα café racer στυλ στην ήδη όμορφη μοτοσυκλέτα. Αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα ως μοντέλο 2014 στην έκθεση EICMA σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 14:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R 1200 R Dark White 2014 Νέο BMW R 1200GS Adventure 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon