.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 13:44

BMW F 800 GT 2013

Ανανεωμένο παντού

 


Στα χνάρια του παλιού F 800ST έρχεται τώρα ο αντικαταστάτης F 800GT από την BMW, να δώσει ένα νέο νόημα στους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Αύξηση ιπποδύναμης

Το νέο GT μοντέλο της βαυαρικής εταιρίας κινείται από τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 800 κυβικών με απόδοση 90 ίππων στις 8.000σ.α.λ. σε αντίθεση με τους 85 ίππους που παρήγαγε το F 800ST στις ίδιες στροφές. Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ μιας και η νέα μοτοσυκλέτα έχει πιο αεροδυναμική σχεδίαση και σύγχρονα πλαστικά περιφερειακά. Η δυναμική σχεδίαση έχει και γραμμές από τα νέα scooter της εταιρίας στο μπροστινό τμήμα, ενώ θυμίζει έντονα τις μεγαλύτερες GT, 1600. Θα παράγεται σε τρεις χρωματισμούς, λευκό, μαύρο και χρυσαφί, ενώ το ABS τελευταίας γενιάς της BMW θα διατίθεται ως στάνταρ. Ως βοήθημα για την τουριστική χρήση έχει τοποθετηθεί υδραυλική προφόρτιση του ελατηρίου στο πίσω αμορτισέρ, η οποία γίνεται χειροκίνητα. Θα υπάρχει βέβαια και ηλεκτρονική ρύθμιση των αναρτήσεων, ESA, διαθέσιμη ως έξτρα.
Το Traction Control ανήκει και αυτό στον έξτρα εξοπλισμό μαζί με την σειρά από πλαϊνές βαλίτσες και tang bag που έχει εξελίσσει η BMW ειδικά για την νέα GT.

Τουριστικές διαθέσεις

Οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί ανάλογα για την χρήση που θα κάνει η μοτοσυκλέτα, οι τροχοί είναι ελαφρύτεροι με δυναμική σχεδίαση, ενώ έχει βελτιωθεί η εργονομία για άνεση στην οδήγηση με ψηλότερο τιμόνι και νέα θέση τοποθέτησης των μαρσπιέ. Νέα επίσης είναι και η σέλα για άνεση τόσο του αναβάτη όσο και του συνεπιβάτη. Στον πίνακα οργάνων έχει αλλαχθεί η θέση του στροφομέτρου και του ταχυμέτρου με περισσότερες παροχές πληροφοριών.
Για την δυνατότητα φόρτωσης, αυξήθηκε το όριο στα 207 κιλά, με επιπλέον 11 κιλά συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Αλλάχθηκαν τα φλας με σκούρα γκρι, ενώ τοποθετήθηκε και νέα εξάτμιση με βελτιωμένη προστασία από τα πόδια των επιβαινόντων.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 14:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW K 1300 S – 30 Jahre K-Modelle BMW R 1200RT 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon