.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 15:43

BMW Motorrad – O Boxer “θηρίο” των 1.802 κ.εκ. αποκαλύπτεται! Τιμές για ισχύ και ροπή!

Ο μεγαλύτερος boxer παραγωγής ανήκει στην κατηγορία “υπερβαρέων – βαρών” και σκάει παλινδρομικά “μπουκετίδια” με πιστόνια διαμέτρου (10 και κάτι) εκατοστών!

Η BMW Motorrad αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοτέρ που θα κινεί τα cruiser R18 και R18/2. Η χωρητικότητα του κινητήρα είναι 1.802 κ.εκ. με την διάμετρο Χ διαδρομή  των εμβόλων, να έχει ελαφρά υπερτετράγωνα  χαρακτηριστικά, στα 107 Χ 100 χλστ. αντιστοίχως, ενώ η συμπίεση έχει λόγο 9.6:1.

Οι βαλβίδες είναι τέσσερις ανά κύλινδρο και οδηγούνται από ωστήρια και κοκοράκια, ενώ την ανάφλεξη πυροδοτούν δύο μπουζί σε κάθε θάλαμο καύσης. Μπορεί η εμφάνιση να είναι ρετρό αλλά το μοτέρ φέρει σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως αντιτριβική επίστρωση nicasil στους κυλίνδρους και φυσικά τροφοδοσία μέσω ψεκασμού.

Τα κάρτερ του κινητήρα γεμίζουν με 7,1 λίτρα λαδιού, ποσότητα η οποία πέραν της λίπανσης χρησιμοποιείται και για λόγους ψύξης, με την BMW να χαρακτηρίζει το μοτέρ, ως αεροελαιόψυκτο.  Το δε βάρος της μονάδος, φτάνει τα 110 κιλά.

Τώρα σε ότι αφορά στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι, αυτό της απόδοσης, η ανακοινώσιμη ισχύς είναι 91 ίπποι στις 4.750 σ.α.λ. αλλά φυσικά σε τέτοια μοτέρ η ροπή είναι αυτή που έχει μεγαλύτερη σημασία και τα 16,1 kg-m στις 3.000 σ.α.λ. ακούονται αρκούντως “χορταστικά”.

Bέβαια κανένα “στεγνό” νούμερο δεν μπορεί να αποδώσει την πραγματική αίσθηση ενός κινητήρα στο δρόμο, αλλά το γεγονός ότι από τις 2.000 σ.α.λ. είναι ήδη διαθέσιμα 15,2 kg-m ροπής, ε, όσο να πεις σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα είναι ροπάτο το πράγμα.

Το δυο μοντέλα που θα φέρουν τον συγκεκριμένο κινητήρα, R18 και R18/2, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο 2020, με τις προπαραγγελίες για το πρώτο, να έχουν ήδη ξεκινήσει.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon