.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 11:47

BMW F 850GS Adventure 2019 - EICMA

“Περιπέτεια” στα μεσαία κυβικά

Μετά από την ανανέωση και το λανσάρισμα του F 850 GS, η έκδοση Adventure της μοτοσυκλέτας ήταν το αναμενόμενο βήμα που θα ακολουθούσε και να λοιπόν που στο Μιλάνο, είχαμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια!

Οι διαφορές σε σχέση με την standard έκδοση είναι το ρεζερβουάρ μεγαλύτερης χωρητικότητας, στα 23 λίτρα, που προσδίδει, σύμφωνα με την BMW, μια αυτονομία της τάξεως των 550 χιλιομέτρων. Παράλληλα τα πλαϊνά πλαστικά έχουν αλλάξει σχεδίαση και εκτείνονται χαμηλότερα, ώστε να καλύπτουν αποτελεσματικά και τα πόδια του αναβάτη.

Το πλαίσιο έχει δεχθεί ενισχύσεις στα σημεία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένα φορτία και στις μεγαλύτερες καταπονήσεις, ενώ αλλαγές στην σχεδίαση υπάρχουν και στο ψαλίδι αλουμινίου. Το αναστραμμένο πιρούνι μπροστά με τα 43 χλστ. διάμετρο και τα 230 χλστ. διαδρομή είναι νέο, όπως επίσης νέα είναι τα μαρσπιέ, η σέλα και η σχάρα στο πίσω μέρος.

Εργονομικά, η μοτοσυκλέτα έχει προσαρμοστεί περισσότερο προς την off road χρήση και το ηλεκτρικό της κύκλωμα έχει ενισχυθεί, προκειμένου να μπορεί να “σηκώσει” περισσότερες εξωτερικές συσκευές, ενώ όλα τα φώτα είναι Full LED.

Αλλαγές στον κινητήρα και στην παραγόμενη ισχύ, δεν έχουν σημειωθεί, με τον εξοπλισμό, standard και προαιρετικό, να είναι ο ίδιος με αυτόν την standard έκδοσης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Τύπος: Τετράχρονος, δικύλινδρος σε σειρά, 4β, 2ΕΕΚ  
Χωρητικότητα: 853 κ.εκ.
Ισχύς: 95 ίπποι / 8.250 σ.α.λ.
Ροπή: 9,3 kg-m / 6.250 σ.α.λ.
Βάρος: 244 κιλά (γεμάτο)
    

Φωτογραφίες κίνησης

 

Φωτογραφίες studio

 

Φωτογραφίες λεπτομερειιών

 

Φωτογραφίες σχεδίων

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 16:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon