.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 17:31

EICMA 2017 - BMW K 1600 Grand America 2018

 

Μια “Αμερικάνα” στο Μιλάνο

 

Ένα ακόμη μοντέλο προσθέτει η γερμανική εταιρία στα Hyper Tourer της με την παρουσίαση της K 1600 Grand America 2018.

“Ειδικά σχεδιασμένο για άνετο τουρισμό”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Γερμανοί στην ανακοίνωσή τους και αυτό μας κάνει να θέλουμε να βρεθούμε στη σέλα της δύο φορές περισσότερο από το συνηθισμένο αφού η K 1600 GT είναι ήδη μια από τις πιο άνετες μοτοσυκλέτες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Η αμερικάνικης αισθητικής Grand America βασίζεται στην K 1600 B, πηγαίνοντας το bagger στιλ ένα βήμα παραπέρα, ενώ αυξημένα παρουσιάζονται τα επίπεδα χλιδής και άνεσης με την ύπαρξη “top case” με ενσωματωμένο stop, αλλά και περισσότερου αφρώδους στη σέλα του αναβάτη αλλά και του συνεπιβάτη.

Η διχρωμία (Blackstorm metallic-Austin Yellow metallic το λέει η BMW) είναι αποκλειστική για τη συγκεκριμένη έκδοση. Ο εν σειρά 6κύλινδρος αποδίδει και σε αυτή την περίπτωση 160 ίππους και  17,8 χιλιόγραμμα ροπής στις 7.750 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα. Το περίεργο είναι ότι η τελική της μοτοσυκλέτας περιορίζεται στα μόλις 101 μίλια ανά ώρα ήτοι 162 χλμ./ώρα. Η BMW πιστεύει ότι το κοινό της συγκεκριμένης κατηγορίας προχωρά και σε δικές του βελτιώσεις στη μοτοσυκλέτα που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη συμπεριφορά της και έτσι αποφάσισε να βάλει χαμηλά τον κόφτη για τη συγκεκριμένη έκδοση της K 1600. H ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση των Βαυαρών αλλά και η όπισθεν αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού της μοτοσυκλέτας.

Η ανάρτηση έχει και λειτουργία “Cruise”, με πολύ μαλακές αποσβέσεις  που λογικά θα ισοπεδώνει και την παραμικρή ανωμαλία του δρόμου για μία αίσθηση πολύ κοντά σε εκείνη που πρέπει να έχουν τα μαγικά χαλιά. Στην άνεση συνεισφέρουν και τα μεγάλα μαρσπιέ τύπου footboard που έχουν τοποθετηθεί ελαφρώς μπροστά.

Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνονται προσττευτικά κάγκελα, θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, cruise control και μία ειδικά σχεδιασμένη και ψηλότερη από τις άλλες εκδόσεις ζελατίνα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα βρει κανείς και το σύστημα έκτακτης ανάγκης eCall, επιπλέον σέλες αλλά και μερικά ακόμη αξεσουάρ και πακέτα που μπορούν να κάνουν το ταξίδι σας ακόμη πιο άνετο (πόσο πια;!)

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 10:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 - BMW F 850 & F 750 GS 2018 Οι νέες BMW F 750 GS και F 850 GS του 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon