.
Κατηγορία Beta
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 09:58

Beta Enduro RR 2014

 

Κόκκινα και βελτιωμένα

 


Παρουσιάστηκαν στην Τοσκάνη τα νέα enduro μοντέλα της Beta για το 2014, τα οποία επιστρέφουν στο αρχικό κόκκινο χρωματισμό που είχε η εταιρία την δεκαετία του ’80. Τόσο τα δίχρονα όσο και τα τετράχρονα μοντέλα έχουν δεχθεί βελτιώσεις με τον χρωματισμό να είναι η μοναδική οπτική αλλαγή.

Αλλαγές σε δίχρονα και τετράχρονα

Τα δίχρονα έχουν δεχθεί μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, 9,5 λίτρων, ενώ δεν αναφέρονται άλλες αλλαγές αποκλειστικά για τις μοτοσυκλέτες που πήραν τον τίτλο “Bike of the Year” στην Αμερική.
Μοιράζονται ωστόσο τις αλλαγές των τετράχρονων, με βελτίωση στο μπροστινό σύστημα που έχει δεχθεί αλλαγές στις βαλβίδες, στα έμβολα του, για οδήγηση σε πετρώδεις διαδρομές. Έχει αλλάξει ο ρυθμιστής στο άνω τμήμα για ευκολία ενώ το catridge έχει διάμετρο 12mm πλέον.
Στο αμορτισέρ, τοποθετήθηκε νέο ελατήριο 5.4 kg και νέες βαλβίδες για καλύτερη λειτουργία και σταθερότητα.
Στο πλαίσιο που πλέον είναι βαμμένο κόκκινο, έχει μειωθεί η ακαμψία σε συγκεκριμένα σημεία για βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς.

Το μπροστινό φτερό είναι νέο με διαφορετικό σχήμα για σταθερότητα αλλά και φαρδύτερο για συγκράτηση της λάσπης. Το κάλυμα της σέλας είναι και αυτό νέο, όπως και η βάση της σέλας, για καλύτερη εργονομία. Νέας σχεδίασης είναι οι τρύπες στους δίσκους των φρένων για αυξημένη αποβολή της θερμότητας.
Στους κινητήρες έχουμε αλλαγή στο έμβολο του 350, το οποίο διαθέτει νέα σχεδίαση και διαφορετικές τρύπες για εισροή του λαδιού και λίπανση. Νέος είναι και ο στρόφαλος, τα ρουλεμάν του, αλλά και η σχεδίαση του κιβωτίου, ενώ ο επιλογέας του κιβωτίου έχει αλλάξει γεωμετρία για ομαλότερες αλλαγές σχέσεων.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 12:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Beta EVO Factory 2T 125/250/300 2013 Beta EVO 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon