.
Κατηγορία Beta
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 14:01

Beta EVO Factory 2018 – Βελτιώσεις στα κορυφαία Trial

 

Μούρλια οι αναβαθμισμένες “εργοστασιακές” εκδόσεις

 

Η Beta ανανέωσε τη σειρά EVO Factory για το 2018, βελτιώνοντάς της σε πολλούς νευραλγικούς τομείς με στόχο οι μοτοσυκλέτες της να είναι έτοιμες για αγώνα, έτσι όπως έρχονται από το εργοστάσιο. Εμείς δεν μπορούμε ποτέ να αντισταθούμε στα εξωτικά και πανέμορφα Trial σας παρουσιάζουμε τις αλλαγές επιγραμματικά.

beta evo factory 2018 trial 2

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς στα EVO Factory είναι φυσικά τα εντυπωσιακά γραφικά με την Beta να αφήνει το παραδοσιακό κόκκινο-λευκό και να βάζει μεγάλες δόσεις μπλε.

Τα Evo Factory του 2018 θα παράγονται με τέσσερις διαφορετικούς κινητήρες εκ των οποίων οι τρεις είναι δίχρονοι (125, 250, 300) και ένας τετράχρονος στα 300 κ.εκ.

Πολλές είναι οι διαφορές των EVO Factory σε σχέση με τις βασικές και πιο προσιτές εκδόσεις των Ιταλών.

beta evo factory 2018 trial 3

Ξεκινώντας από τους κινητήρες, τα δίχρονα μοντέλα φέρουν μαύρα καπάκια από μαγνήσιο για μείωση του βάρους. Για τον ίδιο λόγο ο λαιμός της εξάτμισης είναι φτιαγμένος από τιτάνιο. Διαφορετικό είναι και το προφίλ των δίσκων του συμπλέκτη για ακόμη πιο προοδευτική σύμπλεξη. Αλλαγές έχουμε και στο θάλαμο καύσης, μόνο στο μοτέρ των 300 κ.εκ. Παρουσιάζεται ανασχεδιασμένος για αυξημένη δύναμη και ροπή, ενώ η κεφαλή του είναι βαμμένη κόκκινη για αυτό το πολυπόθητο εργοστασιακό look. Νέα και πιο ισχυρή είναι και η κεντρική μονάδα ελέγχου (ECU) η οποία, σύμφωνα με την Beta, δημιουργεί ισχυρότερη σπίθα με την αλουμινένια τάπα του λαδιού να έχει ανοδιωθεί κόκκινη.

Μικρή βελτίωση δέχτηκε και ο τετράχρονος κινητήρας των 300 κ.εκ. Στο σύστημα εξαγωγής το τελικό έχει αντικατασταθεί με ένα τιτανίου, για μικρότερο βάρος και ενίσχυση της δύναμης στο χαμηλό και υψηλό φάσμα λειτουργίας.

Οι Ιταλοί δούλεψαν πολύ και στις αναρτήσεις. Σε σχέση με τις βασικές εκδόσεις το πιρούνι φέρει ρυθμίσεις για επαναφορά και συμπίεση, ενώ φέρει και πιο στιβαρή πλάκα πιρουνιού, ανοδιωμένη σε μαύρο χρώμα. Παράλληλα, η πίσω ανάρτηση έχει μεγαλύτερη διαδρομή και ρυθμίζεται επίσης ως προς την επαναφορά και τη συμπίεση. Το αμορτισέρ έχει διαφορετικό, πιο προοδευτικό set up για αυξημένη πρόσφυση στον πίσω τροχό, συγκεκριμένα τη στιγμή που ο αναβάτης το συμπιέζει, λίγο πριν εκτοξευτεί για το επόμενο εμπόδιο! Σε αυτό βοηθά και η αναθεώρηση του μοχλικού, επίσης στο πιο προοδευτικό, για να ταιριάξει καλύτερα με τις νέες ρυθμίσεις του αμορτισέρ αλλά και να αποδίδει πιο σωστά κατά την αντιμετώπιση ψηλών εμποδίων.

Κοινές αλλαγές σε 2χρονα και 4χρονο

Για λόγους ασφάλειας που απαιτούνται σε κάποιος τύπους αγώνων διαφορετικό είναι και το kill switch, τύπου quick stop, όπως στα jet ski, με σχοινάκι που περνιέται στον καρπό του αναβάτη και σβήνει το μοτέρ σε περίπτωση πτήσης.

Οι διαφορές συνεχίζονται στα μαύρα ανοδιωμένα ακρόμπαρα του τιμονιού, τους ανοδιωμένους κόκκινους ρεγουλατόρους, τα CNC οδοντωτά μαρσπιέ.

Οι δίσκοι των φρένων είναι αγωνιστικών προδιαγραφών για μείωση του βάρους και περισσότερη δύναμη σε όλες τις συνθήκες, ενώ νέες είναι και οι τρόμπες (φρένου και συμπλέκτη), οι οποίες προέρχονται από την BrakTec. Χαρακτηριστικό της προσοχής στη λεπτομέρεια που δίνουν οι Ιταλοί αποτελεί η πίσω δαγκάνα που φέρει τακάκι σχεδιασμένο για να μειώνει το τσίριγμα του φρένου!

Τέλος, τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ανήκουν στη Michelin. Τα δίχρονα 250 και 300 και το τετράχρονο 300 χρησιμοποιούν τα X11 και το δίχρονο 125άρι τα X-light, ιδανικά σύμφωνα με την εταιρία για ελαφριούς αναβάτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 14:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BETA RR 125 2T 2018 - Video Beta Alp 4.0 2018 – Και 4.0 και Euro 4! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon