.
Κατηγορία Aprilia
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 15:56

Aprilia Tuono V4 X - Επίσημη εξωτική έκδοση για λίγους

Η Aprilia παρουσίασε μια ειδική, εξωτική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του hyper-naked Tuono, που ακούει στο όνομα V4 X, και έρχεται φορτωμένο αξεσουάρ και επιδόσεις για να μας πάρει τα μυαλά.

Το Noale είχε στο πρόσφατο παρελθόν παρουσιάσει ανάλογη έκδοση Χ για το Superbike RSV4, ενώ αυτή εδώ είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη έκδοση βρίσκει το δρόμο της και για το γυμνό Tuono.

Ως βάση χρησιμοποιείται το Tuono 1100 Factory, με πολλά-πολλά καλούδια. Πρώτα από όλα, ο κινητήρας προέρχεται από την RSV4 1100 Factory, ενώ με τη νέα ελεύθερη εξάτμιση τιτανίου-carbon της Akrapovic και τη νέα χαρτογράφηση, οι 217 ίπποι του RSV4 έχουν ανέβει στους 221.

Νέο είναι το φίλτρο αέρα, από το ίδιο υλικό που χρησιμοποιεί η Aprilia στις μοτοσυκλέτες του MotoGP.

Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο του Tuono X έχει σχεδιαστεί για χρήση πίστας, με τα ίδια άλογα σε όλους τους χάρτες, αλλά διαφορετικά επίπεδα ελέγχου σούζας και φρένου κινητήρα. Shifter και blipper είναι στάνταρ ενώ η έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων έχει προγραμματιστεί από την αρχή, για χρήση πίστας, με χρονόμετρο και αισθητήρα GPS.

Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε ελαφριές σφυρήλατες ζάντες μαγνησίου της Marchesini, ενώ όλο το κοστούμι είναι από ίνες άνθρακα.

Ρυθμιζόμενα είναι τα μαρσπιέ, αγωνιστικά τα χειριστήρια, αγωνιστικές μανέτες, αγωνιστικά τα πάντα, ενώ στα φρένα βρίσκουμε τις κορυφαίες Brembo GP4-MS Monobloc ακτινικές δαγκάνες, με νέα monobloc ακτινική τρόμπα.

Τα βελτιωτικά χάδια της ιταλικής φίρμας έριξαν το βάρος στα 166 στεγνά κιλά, ενώ σύμφωνα με την Aprilia με αυτή τη μοτοσυκλέτα ο Lorenzo Savadori σημείωσε χρόνο 1.50 στην πίστα της Imola.

Αφήσαμε τελευταίο το αισθητικό μέρος, καθώς πέρα από την υπέροχη βαφή που παραπέμπει στα παλαιότερα κλασικά αγωνιστικά δίχρονα χρώματα της Aprilia (κόκκινο-μαύρο-μωβ), το Tuono V4 X φοράει ένα ζεύγος… θεαματικά αεροδυναμικά «φτερά» που μπροστά κάνουν τη μοτοσυκλέτα να μοιάζει με… φτυάρι!

Η παραγγελία του Tuono V4 X θα γίνεται μόνο Online, ενώ η τιμή του ανακοινώθηκε στα 34.900 ευρώ. Σημειώστε πως οι λίγοι τυχεροί ιδιοκτήτες θα πάρουν ως δωράκι και επίσκεψη στο αγωνιστικό τμήμα του Noale.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon