.
Κατηγορία AJP
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 14:48

AJP PR7 2016

 

Επίσημα στην παραγωγή!

 

Το μοναδικό μονοκύλινδρο Adventure με τα κορυφαία Off – Road χαρακτηριστικά.

Η AJP, το μικρό εργοστάσιο μοτοσυκλετών της Πορτογαλίας με την μεγάλη πείρα στην χωμάτινη διασκέδαση, παρουσίασε στην τελική του μορφή, στην EICMA, το πολυαναμενόμενο PR7.

Χαμηλό βάρος, σύγχρονος μονοκύλινδρος κινητήρας, κορυφαίες αναρτήσεις και περιφερειακά, μεγάλη αυτονομία, άνετη σέλα, ικανότητα μεταφοράς αποσκευών…
Όλα τα συστατικά που θα επέλεγε ο έμπειρος αναβάτης Off-Road για την ιδανική μοτοσυκλέτα, βρίσκονται συγκεντρωμένα στο PR7.

Το όνομα AJP έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια την εκτίμηση και τον σεβασμό της παγκόσμιας αγοράς Off – Road, παρουσιάζοντας
τίμιες και αξιόλογες χωμάτινες μοτοσυκλέτες ελεύθερου χρόνου, οι οποίες, χωρίς να αποτελούν αγωνιστικές κατασκευές, έχουν συμμετοχές ακόμη και σε σκληροτράχηλους αγώνες Enduro.

Το PR7 είναι η μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρίας για διαδρομές τύπου Travel Enduro, ανοιχτούς χωματόδρομους, αλλά ακόμη και αγώνες rally. Μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας, πλέον είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή και να διατεθεί για το ειδικό χωμάτινο κοινό.
Η AJP προχώρησε σε κάποιες αλλαγές μέσα στην χρονιά που πέρασε, προκειμένου να προσφέρει στην αγορά μία μοτοσυκλέτα με off road χαρακτήρα. Μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με την πρώτη, concept έκδοση, που είχαμε δει στην περσινή έκθεση της EICMA στο Μιλάνο: Ο κινητήρας!

Ενώ του περσινού μοντέλου προερχόταν από το Yamaha XT 660R, οι μηχανικοί της AJP θεώρησαν προτιμότερο - και καλά έκαναν - να τοποθετήσουν έναν πιο δυνατό κινητήρα στο υβριδικό πλαίσιο, με περισσότερη δύναμη, απόκριση στο γκάζι, χαρακτήρα, και αποδεδειγμένη αξιοπιστία. Αυτός, δεν ήταν άλλος από τον μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο υγρόψυκτο του Husqvarna TE 630, του τελευταίου μοντέλου πριν πουληθεί η εταιρία στην KTM. Τον ίδιο κινητήρα, χρησιμοποιεί και το SWM R650RS, με σκεπτικό περισσότερο on/off, παρά rally χαρακτήρα, όπως στην περίπτωση της AJP.

Οι εσωτερικές διαστάσεις του είναι 100x76,4 χιλιοστά, με κυβισμό στα 600cc, και απόδοση που δεν ανακοινώνεται - περισσότερα από 50 άλογα είχε το TE 630.

Τροφοδοτείται μέσω ψεκασμού με σώμα 45 χιλιοστών και διαθέτει διαθέτει μίζα για την εκκίνηση.
Το πλαίσιο είναι υβριδικό, ατσάλινο με αλουμινένια τμήματα, όπως έχουμε δει ήδη στα PR4 και PR5 μοντέλα, με το ύψος σέλας να φτάνει στα 920 χιλιοστά, την απόσταση εδάφους στα 320, το μεταξόνιο στα 1540, και το ρεζερβουάρ, να έχει χωρητικότητα 17 λίτρα - ότι πρέπει για διαδρομές Travel Enduro!
Με μπροστινό ανεστραμμένο σύστημα της Marzocchi, διαμέτρου 48 χιλιοστών και διαδρομής 300 χιλιοστών, πλήρως ρυθμιζόμενο, αλλά και αμορτισέρ μοχλισμού με διαδρομή 280mm της Sachs, πλήρως ρυθμιζόμενο, φαίνεται να μπαίνει ηγετικά στην κατηγορία των μονοκύλινδρων Adventure.

Το σύνολο συμπληρώνεται με δίσκους μπροστά και πίσω διαμέτρου 300/240 χιλιοστών, με δύο/ένα έμβολα, και το βάρος, να βρίσκεται στα 165 κιλά, πλήρες υγρών!
Φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός αποκτά μία σοβαρή αντίπαλο, με χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν, δύναμη που απαιτείται, και εμφάνιση που προκαλεί!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Μαριλένα Κολοκυθά Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 18:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AJP 660 PR7 – 2015 AJP PR7 - Ιδού η τελική έκδοση παραγωγής »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon