.
Κατηγορία AJP
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 11:44

AJP PR7 - Ιδού η τελική έκδοση παραγωγής

 

Φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά του πορτογαλικού Rally Bike

 

Περισσότερο από ένα χρόνο εξέλιξης μετά, η πορτογαλική AJP παρουσίασε την τελική έκδοση του Adventure Bike PR7. Μια Euro 4 μοτοσυκλέτα Rally, που συνδυάζει αντοχή και ποιότητα, χαμηλό βάρος και μεγάλη αυτονομία, χρησιμοποιώντας κορυφαία περιφερειακά. 

Οι αρετές της PR7 είναι δίχως αμφισβήτηση το μικρό βάρος, η ευελιξία, τα ποιοτικά περιφερειακά, η αντοχή που χαρακτηρίζει όλες τις μοτοσυκλέτες της AJP, η μεγάλη αυτονομία και η δυνατότητα για μεταφορά αποσκευών.

Το υβριδικό πλαίσιο αναμιγνύει αλουμίνιο και ατσάλι, με δύο ελαφριές δοκούς που δένουν στην κεφαλή που ντουμπλάρει και ως ψυγείο λαδιού.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε στο μπροστινό μέρος ένα σεβαστών διαστάσεων (48mm) ανάποδο πιρούνι με διαδρομή 300mm, και ένα μονό piggyback πίσω αμορτισέρ με διαδρομή 280mm και μοχλισμό Progressive Linkage της AJP.

Δείτε και την απίθανη και έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων, που παίζει και τον ρόλο του GPS!

Το χυτό αλουμινένιο ψαλίδι είναι ένα ακόμη δυνατό σημείο του PR7, ενώ στα φρένα τη δουλειά αναλαμβάνουν 2 δίσκοι, ο μπροστινός στην κτηνώδη διάσταση των 300mm με διπίστονη δαγκάνα, και ο πίσω στα 240mm με δαγκάνα μονού εμβόλου.

Η μοτοσυκλέτα έχει ‘μαζεμένες’ διαστάσεις, ενώ το ρεζερβουάρ βρίσκεται κάτω από τη σέλα, δημιουργώντας μια λεπτή σιλουέτα και χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους.

Η τάπα του ρεζερβουάρ είναι χωνευτή μπροστά από τη σέλα, επιτρέποντας στον αναβάτη να μετακινηθεί ελεύθερα, δίχως να τον εμποδίζει.

Το βάρος θα βρίσκεται στα 148 στεγνά και 164 γεμάτα (βενζίνη, λάδια και λοιπά υγρά) κιλά.

Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 90/90-21 και 140/80-18, με τα καλύτερα υλικά -όπως αναφέρει η AJP- όσον αφορά σε ζάντες, κέντρα τροχών, και ακτίνες.

Η μεγαλύτερη αλλαγή από το πρωτότυπο μοντέλο είναι ο νέος μονοκύλινδρος κινητήρας των 600cc που παράγεται από την SWM (μιλάμε για κινητήρα της πρώην Husqvarna). Ένα σύγχρονο, υγρόψυκτο και ψεκαστό μηχανικό σύνολο με συμπαγείς διαστάσεις, μικρό βάρος και δυνατές επιδόσεις, εξοπλισμένο με αντικραδασμικό άξονα και εξατάχυτο κιβώτιο.

Σημαντική σημείωση: Η τρέχουσα έκδοση, που έχει βγει ήδη στην παραγωγή, καλύπτει μεν τις Euro 4 προδιαγραφές, όμως μόνο ως μονοθέσιο off-road μοντέλο, δίχως ABS. Κατόπιν τούτου, η επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Delta Motorcycles ΔΕΝ την εισάγει, εις αναμονή του επερχόμενου διθέσιου μοντέλου με το ABS. Φυσικά, αν κάποιος ενδιαφέρεται, υπάρχει η δυνατότητα να έρθει η μονοθέσια μοτοσυκλέτα και στη χώρα μας, κατά παραγγελία.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ AJP PR7
Κινητήρας 1Κ, 4Τ, 4Β, 2ΕΕΚ, Υ/Ψ
Διάμετρος x Διαδρομή 100 x 76,4 mm
Κυβισμός 600 cc
Συμπίεση 12,4 : 1
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Τροφοδοσία EFI Ø 45 mm
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Υδραυλικός, υγρός, πολύδισκος
Μετάδοση 6 ταχυτήτων
Πλαίσιο Υβριδικό, αλουμίνιο / ατσάλι
Ύψος σέλας 920 mm
Μεταξόνιο 1540 mm
Ελάχ. απόσταση από το έδαφος 310 mm
Ρεζερβουάρ 16 L
Αυτονομία 300 χιλιόμετρα
Μπροστινός τροχός 90/90 - 21” - Continental TwinDuro
Πίσω τροχός 140/80 - 18” - Continental TwinDuro
Μπροστινή ανάρτηση Sachs ανάποδο πιρούνι Ø48 mm
Πίσω ανάρτηση ZF Sachs piggyback αμορτισέρ, AJP progressive linkage system
Διαδρομή μπροστινής ανάρτησης 300 mm
Διαδρομή πίσω ανάρτησης 280 mm
Ρυθμίσεις μπροστινής ανάρτησης Πλήρως ρυθμιζόμενη
Ρυθμίσεις πίσω ανάρτησης Πλήρως ρυθμιζόμενη
Μπροστινό φρένο Πλευστός δίσκος Ø300 mm, 2Ε
Πίσω φρένο Δίσκος Ø240 mm, 1Ε
Βάρος (δίχως καύσιμο) 148 Kg
Προδιαγραφές Euro 4

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 16:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AJP PR7 2016 EICMA 2017 - Τα νέα AJP του 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon