.
Κατηγορία AJP
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 12:03

AJP PR7 – Ξαφνικά, ανακαλύφθηκε ως “νέο μοντέλο”. Δεν είναι!

Μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει με την εκπληκτική μοτοσυκλέτα των Πορτογάλων

Το PR7 της πορτογαλικής AJP, είναι ένα rally… καθημερινής χρήσης.  Ένα σχεδόν καθαρόαιμο big bore endurο, στο οποίο έχει τοποθετηθεί μάσκα – fairing, μεγάλο ρεζερβουάρ (κάτω από την σέλα) και εξοπλισμός δρόμου.

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τον Euro 4, μονοκύλινδρο και υγρόψυκτο κινητήρα των 600 κ.εκ. της SWM (που ουσιαστικά προέρχεται από  Husqvarna ΤΕ630…) το καθιστούν κατάλληλο για κυκλοφορία σον δρόμο και έκδοση πινακίδας αλλά – και εδώ είναι το σημείο που θέλει προσοχή- ως μονοθέσιο off-road μοντέλο.

destaque 4

Υπάρχει αυτό το “παραθυράκι” στην νομοθεσία όπου enduro μοντέλα με ένα υποτυπώδη εξοπλισμό δρόμου και κινητήρες που καλύπτουν τις Euro 4 προδιαγραφές (σε αυτό, δεν γίνεται… σκόντο) μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Σημειώνεται επίσης, ότι δεν χρειάζεται να έχουν σύστημα ABS στα φρένα. Η άδεια τους πάντως, αναγράφει πως οδηγούνται αυστηρά από ένα άτομο.

Το PR7 λοιπόν, έχει παρουσιαστεί εδώ και δύο χρόνια, άρα δεν πρόκειται για νέο μοντέλο. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με αυτό ΕΔΩ. Τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύθηκαν πολλά άρθρα για την μοτοσυκλέτα σε site του εξωτερικού, ωστόσο επί της ουσίας, δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτή.

destaque 5

Εμείς, επικοινωνήσαμε με την αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα (Delta Motorcycles) και όπως πληροφορηθήκαμε, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νέο μοντέλο, πρόκειται για το PR7 που παρουσιάστηκε το 2017.

H συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα εισάγεται στην χώρα μας μόνο κατόπιν παραγγελίας, στην τιμή των 10.600 ευρώ. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες πληροφορίες ότι η AJP, ετοιμάζει μια έκδοση με ABS και μαρσπιέ συνεπιβάτη, η οποία και θα κυκλοφορεί κανονικά στον δρόμο όπως όλες οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες, ως διθέσιο μοντέλο.    

Κλείνουμε με ένα video, στο οποίο έχει καταγραφεί το τι μπορεί να κάνει η PR7 στα κατάλληλα χέρια... 


       

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 12:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AJP P310 και P510 2019 Video – AJP PR7 Adventure 2020 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon