.
Κατηγορία Aeon
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 11:56

Aeon Elite 400i ABS - 2015

 

Δυναμική πρόταση

 

Το Elite 400i μετράει ήδη ένα χρόνο ζωής αφού παρουσιάστηκε στην έκθεση EICMA το 2013, ως μοντέλο 2014. Τα νέα για το 2015 είναι πως πλέον το μεσαίου κυβισμού scooter της ταϊβανέζικης φίρμας αποκτά ABS και θα εισαχθεί στην Ευρώπη.

Να θυμίσουμε ότι η Aeon είναι κατασκευάστρια κινητήρων για scooter και ATV, κατασκευάζει και τα δικά της τετράτροχα, ενώ δικούς της κινητήρες χρησιμοποιεί και η ιταλική Quadro τόσο στο τρίτροχο όσο και στο τετράτροχο scooter της.

Ο κινητήρας του Aeon είναι αυτός που συναντάμε και στα Quadro με χωρητικότητα 346,4 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 32 ίππων στις 7.500σ.α.λ., ροπή 3 χιλιόγραμμα, τετραβάλβιδος, μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος. Για το 2015 έχει δεχθεί νέο σύστημα ψεκασμού.
Το νέο Aeon Elite 400i ABS στέκεται απέναντι στα Kymco Xciting 400 αλλά στο SYM Maxsym 400, όπως και στα 500άρια scooter του ανταγωνισμού που χάνουν έδαφος, αφού τα 400άρια συνδυάζουν δύναμη και ευελιξία με ανέσεις των μεγαλύτερων κυβισμών.

Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε δύο χρωματισμούς, γκρι και κόκκινο, με το δεύτερο να αποτελεί την sport εκδοχή, διατηρώντας όμως το ρεζερβουάρ 13,7 λίτρων, τον μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα που χωράει κράνος full face, τους δίσκους διαμέτρου 256 χιλιοστών με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνα τριών εμβόλων για μπροστά. Με αναρτήσεις διαδρομής 90 και 85 χιλιοστά για μπροστά και πίσω (συμβατικό μπροστινό - δύο αμορτισέρ), τροχούς διαμέτρου 15 ιντσών, ύψος σέλας 800 χιλιοστά, μεταξόνιο 1545 χιλιοστά και βάρος στα 172 κιλά, αναμένεται να μπει δυναμικά στην αγορά.
Μιλήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία, Γκουντούφας Α.Ε., και μελλοντικά ενδέχεται να εισαχθεί στην χώρα μας με τιμή που θα ανακοινωθεί.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 12:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon