.
Κατηγορία Bimota
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 12:31

Bimota DB10R - 2013

 

 

Η τελευταία αερόψυκτη Hypermotard

 

 



Μπορεί η Ducati να τοποθέτησε τον νέο υγρόψυκτο χωρητικότητας 820 κυβικών κινητήρα στο νέο Hypermotard αλλά η Bimota έρχεται να δώσει ενδιαφέρον στο παλιό μοτέρ.

Carbon παντού

Ο αερόψυκτος των 1078 κυβικών και απόδοσης 95 ίππων ενσαρκώνει το νέο DB10R, την “φτιαγμένη” έκδοση του απλού DB10 που είχε παρουσιαστεί πέρσι. Πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα Hypermotard με κορυφαία περιφερειακά και άπλετο carbon. Οπτικά η DB10R μοιάζει με την Ducati Hypermotard μιας και από εκεί προέρχεται ο κινητήρας, αλλά και το σχεδιαστικό ύφος του πλαισίου. Εδώ ενσαρκώνεται με ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της Marzocchi, κορυφαίο πολυρυθμιζόμενο αμορτισέρ, ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες monoblock της Brembo για μπροστά, τιμόνι της Accossato, διπλού υλικού κάλυμμα σέλας, εξατμίσεις τιτανίου με carbon τελικό. Οπτικά η μοτοσυκλέτα είναι κούκλα μιας και συναντάμε carbon στα πλαϊνά του ψυγείου, στο προστατευτικό της αλυσίδας, στο πλάι του ρεζερβουάρ, στο μπροστινό ράμφος και φτερό, στην βάση της πινακίδας και τα καλύμματα του ρεζερβουάρ, μέχρι και στο καπάκι του γραναζιού κίνησης, αλλά και στο κάλυμμα του stand. Οι πιο παρατηρητικοί θα δώσουν βάση στο περίτεχνο διαιρούμενο ψαλίδι, κατασκευασμένο από σωλήνες στρογγυλής διατομής, αλλά και στο ότι, και στους δύο πολλαπλασιαστές, εκατέρωθεν τοποθετημένοι στα πλαϊνά του πλαισίου, λείπει από μία βίδα!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 13:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Bimota DB11 VLX 2013 Bimota DB8 Italia - 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon