.
Κατηγορία Segway
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 20:22

Segway E 300 SE – Λιτό και δωρικό μόνο στην όψη

Η κατηγορία των ηλεκτρικών σκούτερ ανθεί και πάει, με όλο και περισσότερες επιλογές να μπαίνουν στην αγορά τόσο από νέες όσο και από «παλιές» στο χώρο μάρκες.

Ένα από τα νεότερα αστικά ηλεκτρικά σκούτερ έρχεται από τη Segway, έναν καθιερωμένο παίκτη στον τομέα της ηλεκτρικής μικροκινητικότητας. Και το όνομα αυτού, E 300 SE. Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ σηματοδοτεί την επέκταση της μάρκας σε μεγαλύτερα, πιο mainstream ηλεκτρικά δίτροχα, καθώς o ηλεκτροκινητήρας των 10kW ισοδυναμεί με εκείνο ενός scooter 125 κ.εκ. Αυτό σημαίνει ότι στην Ευρώπη, το E 300 SE μπορεί να οδηγηθεί με άδεια A1.

s300se3.jpg

Ως εκ τούτου, το E 300 SE βρίσκεται πάνω από τα E 110 και E 125, τα ηλεκτρονικά σκούτερ που κατηγοριοποιούνται ως μοτοποδήλατα. Στην περίπτωση του E 300 SE, οι επιδόσεις του είναι ανώτερες και σίγουρα θα είναι πολύ πιο ευέλικτο και γρήγορο στην επιτάχυνση από οποιοδήποτε σκούτερ 125. Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος στο κέντρο δίνει στο scooter τελική ταχύτητα άνω των 100 χλμ/ώρα, κάτι που του επιτρέπει να επιταχύνει από τα μηδέν στα 50χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα. Όταν δε είναι εφοδιασμένο και με τις τρεις μπαταρίες, το Segway E 300 SE μπορεί να καλύψει έως και 130 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

s300se2.jpg

Ακόμα στα του εξοπλισμού, συναντάμε ηλεκτρονικά βοηθήματα αναβάτη, όπως traction control και ABS, με την εμπρός διπίστονη δαγκάνα να έρχεται από την J.Juan (θυγατρική πια της Brembo). Αντί κλειδιού έχουμε κάρτα με τεχνολογία RFID με το διακριτικό όνομα.. Smart RideyGo! Ακόμα, όπως είναι αναμενόμενο, άπαντες οι φωτισμοί είναι LED.

Τέλος, ο ευρύτερος σχεδιασμός είναι μάλλον συντηρητικός με γνώμονα την απλότητα και τη χρηστικότητα. Απλά σχήματα και μεγάλες επιφάνειες άλλωστε είναι υποχρεωτικές «αρετές» ενός scooter που κάτω τη σέλα φιλοξενεί ως και 2 jet κράνη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 20:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon