.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 11:27

Honda – Σχέδια για την πρώτη e-μοτοσυκλέτα της – Κίνηση και στους δύο τροχούς;

Σχέδια προς κατοχύρωση κατέθεσε η Honda στα οποία και φαίνεται μια ηλεκτροκίνητη street μοτοσυκλέτα με fairing.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο από την Honda, που δεν μοιάζει μα φουτουριστικό πρωτότυπο, αν και σκοπός της συγκεκριμένης πατέντας δεν είναι σε καμία περίπτωση η κατοχύρωση της σχεδίασης.Βλέπουμε λοιπόν ότι οι μπαταρίες στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τοποθετημένες χαμηλά, στο κάτω μέρος του πλαισίου, προφανώς για να χαμηλώσει αντίστοιχα και το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας.

Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο είναι η σχεδίαση ενός δικτύου σωληνώσεων / καλωδίων που ξεκινά από το κέντρο της μοτοσυκλέτας και καταλήγει τόσο στο μπροστινό, όσο και στον πίσω τροχό. Στην πατέντα δεν ξεκαθαρίζεται το τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η διάταξη και η πιο λογική εξήγηση, με κάθε επιφύλαξη πάντα, είναι πως πρόκειται για την τροφοδοσία δύο hub μοτέρ, τοποθετημένων τόσο στον μπροστινό, όσο και στον πίσω τροχό.

Η αλήθεια είναι πως η 2X κίνηση στις μοτοσυκλέτες μπορεί να επανεξεταστεί στις μέρες μας, αφού σε μια e-υλοποίηση της, είναι δυνατό να επιτευχθεί μια ακριβής και συνεχώς μεταβαλλόμενη διανομή ισχύος στον μπροστινό και στον πίσω τροχό, κάτι που δεν ήταν ποτέ εύκολο με τα μηχανικά / υδραυλικά συστήματα 2Χ κίνησης του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon