.
Κατηγορία Peugeot
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 13:13

Νέα τρίτροχα Peugeot Metropolis, η αιχμή του δόρατος της Peugeot Motocycles

Η Peugeot Motocycles συνεχίζει να εξελίσσεται.

Είναι η αιχμή του δόρατος για το εργοστάσιο και το μοναδικό 100% Γαλλικής κατασκευής 3-τροχο σκούτερ, το οποίο δημιουργήθηκε στο Mandeure, στις ιστορικές κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Το Peugeot Metropolis, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης από το 2013 που κυκλοφόρησε το πρώτο Opus. Με τη φιλοδοξία να διατηρήσει την ηγετική της θέση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και τις αποτελεσματικές τεχνολογίες, η Peugeot Motocycles αποκαλύπτει με υπερηφάνεια ένα πρωτότυπο μοντέλο με τρεις τροχούς και εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: PEUGEOT METROPOLIS RS CONCEPT

Ο κληρονόμος του υπάρχοντος Peugeot Metropolis σε ότι αφορά την απόδοση και την ασφάλεια είναι το Peugeot Metropolis RS Concept, το οποίο σηματοδοτεί την άφιξη μιας νέας γενιάς Peugeot Metropolis, με ένα συνδεδεμένο και εξαιρετικό τεχνολογικό εξοπλισμό και σαφή επιρροή από τα αυτοκίνητα Peugeot.

Ακολουθώντας τα βήματα του πρωτότυπου μοντέλου e-Metropolis, που παρουσιάστηκε στην παρέλαση για τα 120 χρόνια ιστορίας του εργοστασίου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 2018, το Peugeot Metropolis RS Concept προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη φιλοδοξία να γίνει το νέο σημείο αναφοράς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Θα ικανοποιήσει απόλυτα τους ολοένα και πιο απαιτητικούς ενδιαφερόμενους που αναζητούν το ιδανικό όχημα για τις αστικές και ημιαστικές μετακινήσεις τους.

ΤΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΣΤΙΚΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ

Το Peugeot Metropolis RS Concept είναι το τρίτο όχημα που συνδέεται μέσω της τεχνολογίας i-Connect®, η οποία δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο των 2 τροχών. Αυτό το αποκλειστικό σύστημα της Peugeot έχει ίδια χαρακτηριστικά με το i-Cockpit® που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Peugeot 308.

Το i-Connect® βασίζεται στον συνδυασμό 3 μοναδικών λύσεων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Peugeot Motocycles στην καινοτομία:

• Η “Head-up” λειτουργία είναι εφικτή λόγω της εργονομικά σχεδιασμένης θέσης της έγχρωμης οθόνης οργάνων TFT.
• Το τρίγωνο "αναβάτη - σκούτερ – πίνακα οργάνων" βελτιστοποιήθηκε μεταξύ άλλων, χάρη στο καμπυλωτό τιμόνι που επιτρέπει μείωση των κινήσεων. Η εργονομία ενισχύει την ταχύτητα και την ευελιξία, προσφέροντας μια πιο χαλαρή θέση οδήγησης.
• Μια εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας συνδέεται στο σκούτερ με ενσωματωμένο GPS και επιτρέπει στον αναβάτη να σχεδιάζει τα ταξίδια του και να διευκολύνει την καθημερινή του μετακίνηση. Η συνδεσιμότητα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα λήψης των ακόλουθων, όταν το σκούτερ είναι σε στάση: κλήσεις, SMS, καθώς και άλλες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από το smartphone του αναβάτη, οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη TFT του Peugeot Metropolis RS Concept.

ΙΣΧΥΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, το Peugeot Metropolis RS Concept διαθέτει νέες, κοφτερές, μυώδεις γραμμές με ένα απόλυτα συγκεκριμένο στυλ, που συνδέεται με το DNA της οικογένειας Peugeot, ακόμη και στη μικρότερη λεπτομέρεια.

Αυτό το σκούτερ διαθέτει την χαρακτηριστική πλευστή γρίλια του εργοστασίου, κάτω από την οποία υπάρχουν αεραγωγοί με πιο μοντέρνα και σπορ εμφάνιση. Στον πίνακα οργάνων, οι ενδείξεις και το ανεστραμμένο στροφόμετρο των δύο αναλογικών οργάνων για την ταχύτητα και τις στροφές του κινητήρα, αντανακλούν εκείνες του Peugeot 308. Τα οπίσθια φώτα LED "3 claws" είναι πολύ ελκυστικά και συναρπάζουν.

Η κρυστάλλινη διαύγεια και η τρισδιάστατη επίδραση αυτών των φώτων, τα καθιστά κοσμήματα της τεχνολογίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά φώτα, για την ημέρα και τη νύχτα, είναι εμπνευσμένα από το πρωτότυπο αυτοκίνητο Peugeot Instinct και υπάρχουν επίσης, στα πιο πρόσφατα μοντέλα της Peugeot Automobiles.

Τα μπροστινά φώτα LED ενισχύονται από μαύρες και χρωμιωμένες μάσκες που συνέβαλαν στη δημιουργία ενός πιο αιχμηρού στυλ. Οι αεραγωγοί και το ελεύθερο τιμόνι προσθέτουν μια σπορ πινελιά. Αυτός ο πλήρης χαρακτηριστικός φωτισμός LED αγγίζει την τελειότητα, χάρη στα φώτα ημέρας (DRL) που βρίσκονται σε κάθε πλευρά των προβολέων, θυμίζοντας τα "δόντια του λιονταριού" που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο νέο 508. Το Peugeot Metropolis RS Concept είναι διακοσμημένο με ένα λεπτό μπλε και μαύρο διαβαθμισμένο διακοσμητικό που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές του εργοστασίου.

Αυτό παρέχει μια εντελώς νέα εμφάνιση στο σκούτερ, δίνοντας βάθος και δύναμη στις γραμμές του Peugeot Metropolis RS Concept. Είναι μία τελική αισθητική λεπτομέρεια, με την οποία η Peugeot Motocycles μπορεί να υπερηφανεύεται για τη γαλλική τεχνογνωσία της περισσότερο από ποτέ, με μια σχεδίαση που φέρει περήφανα τη γαλλική σημαία, η οποία έχει τοποθετηθεί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, στις δύο πλευρές του σκούτερ, καθώς και στους μπροστινούς τροχούς και το λογότυπο.

Αυτό το 3-τροχο σκούτερ αποτελεί ένα φιλόδοξο συνδυασμό της τεχνολογίας, του σχεδιασμού και της τεχνογνωσίας της Peugeot και απεικονίζει απόλυτα τον ισχυρισμό της μάρκας: "Αναμορφώστε την πόλη σας". Χάρη σε μια απλοποιημένη εμπειρία οδήγησης με συνδεσιμότητα και πολλαπλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, το Peugeot Metropolis RS Concept συνδυάζει τα καλύτερα του κόσμου των δύο τροχών και του αυτοκινήτου. Η Peugeot Motocycles σκοπεύει να προσφέρει μια απλουστευμένη και κατά συνέπεια πιο συναρπαστική οδήγηση στην πόλη.

PEUGEOT METROPOLIS ULTIMATE

Μια νέα φρέσκια άφιξη στην τρέχουσα γκάμα Peugeot Metropolis. Οι εκδόσεις Ultimate Sport και Business είναι το αποκορύφωμα της 6-ετούς εμπειρίας από την πρώτη παρουσίαση του 3-τροχου σκούτερ της Peugeot.

Το Peugeot Metropolis Ultimate προσφέρει το καλύτερο σε ότι αφορά το φινίρισμα και το στυλ. Συγκεντρώνει την εστίασή του στις αποτελεσματικές τεχνολογίες, στα δυναμικά του γνωρίσματα και στον εύκολο και αποδοτικό χειρισμό, χάρη στον κινητήρα PowerMotion® 400 κ.εκ., που επιτρέπει την οδήγηση του σκούτερ με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Το Peugeot Metropolis Ultimate Sport έχει εκπληκτική σπορ εμφάνιση και διατίθεται σε νέες διχρωμίες με βάση το μαύρο και το λευκό και με νέα υφή: ματ μαύρο, γυαλιστερό μαύρο και μεταλλικό λευκό. Το μεταλλικό μαύρο μπροστινό μέρος, τα νέα διακοσμητικά, οι τροχοί 13 ιντσών, ο χαμηλός ανεμοθώρακας και το εμβληματικό στυλ του Peugeot Metropolis, μετατρέπουν την έκδοση Ultimate Sport σε έναν εξαιρετικό σύμμαχο για τις καθημερινές μετακινήσεις.

PEUGEOT METROPOLIS ULTIMATE BUSINESS

Η έκδοση Ultimate Business, κομψή και πολυτελής, σας επιτρέπει να οδηγείτε άνετα και με στυλ από τη μία επαγγελματική συνάντηση στην επόμενη, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την συμφόρηση των μεγάλων αστικών κέντρων. Διαθέτει δερμάτινη σέλα με πλάτη συνεπιβάτη στο καφέ χρώμα της σοκολάτας, χρωματική επιλογή λευκού περλέ χρώματος, μαύρο χρώμα στους τροχούς και στο κάτω μέρος και έναν υψηλής διαφάνειας ανεμοθώρακα που παρέχει μέγιστη προστασία. Οι δύο εκδόσεις Sport and Business είναι εξοπλισμένες με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχαν μεγάλη επιτυχία στο Peugeot Metropolis.

Ο κινητήρας 400 κ.εκ. PowerMotion® LFE (Low Treble Efficiency), καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4, αποσβένει αποτελεσματικά τους κραδασμούς, μειώνει τις εκπομπές θορύβου και την κατανάλωση και προσφέρει εντυπωσιακή ισχύ. Η μέγιστη ασφάλεια, εξασφαλίζεται με την αυτόματη ενεργοποίηση των προειδοποιητικών λυχνιών, το φρένο στάθμευσης και το σύστημα ABS. Τα φώτα ημέρας παρέχουν πολύ καλή ορατότητα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Η πρακτικότητα ενισχύεται με την hands-free ανάφλεξη που προσφέρει το έξυπνο κλειδί (Smart Key), τον αποθηκευτικό χώρο με καπάκι που μπορεί να χωρέσει ένα full face ή ένα ανοιγόμενο και ένα jet κράνος, αλλά και από τον ανεμοθώρακα που μπορεί να ρυθμιστεί με το χέρι σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

Στη μεγάλη άνεση συμβάλλει και το σύστημα αποτροπής της κλίσης για το κλείδωμα του οχήματος, το οποίο επιτρέπει την στάση χωρίς να είναι απαραίτητο να πατήσουν τα πόδια του αναβάτη στο έδαφος. Το ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης είναι τοποθετημένο στο τιμόνι και επιτρέπει το κλείδωμα των τροχών με ένα μόνο πάτημα.

Τα νέα Peugeot Metropolis αναμένονται στην Ελληνική αγορά την άνοιξη του 2020 σε τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon