.
Κατηγορία Peugeot
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 16:03

Peugeot Metropolis 400i 120 Ans

Το πρώτο scooter με δύο κάμερες και καταγραφικό!

Η Peugeot γιορτάζει τα 120 χρόνια κατασκευής μηχανοκίνητων δίτροχων, με το πρώτο της μοντέλο να παρουσιάζεται το 1898! Στα πλαίσια τον εορτασμών, πρόκειται να κυκλοφορήσει μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του τρίτροχου Metropolis 400i, σε μόλις 120, αριθμημένα κομμάτια.

peugeot metropolis 400 120 ans 5

Η ειδική έκδοση, που θα ονομάζεται Metropolis 400i 120 Ans, θα φέρει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εξοπλισμού το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει Smart Key εκκίνηση, ένδειξη πίεσης ελαστικών και αυτόματη ενεργοποιήση των alarm σε περίπτωση έντονου φρεναρίσματος.

peugeot metropolis 400 120 ansa 1

Ωστόσο το στοιχείο που ξεχωρίζει, είναι η ενσωμάτωση δύο καμερών, μπροστά και πίσω, οι οποίες καταγράφουν ευρεία εικόνα 155 μοιρών , Full HD 1080p ποιότητας, σε σκληρό δίσκο. Ο δίσκος αυτός, βρίσκεται σε ειδικό αδιάβροχο και αντικραδασμικό τμήμα, στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από την σέλα και αποθηκεύει αυτόματα δεδομένα με το που εκκινήσει το scooter.

peugeot metropolis 400 120 ans 1

Υπάρχει η δυνατότητα να παρακαμφθεί η αυτόματη καταγραφή και να ορίσει ο αναβάτης το πότε θα αποθηκεύεται εικόνα, με την έναρξη και την λήξη της λήψης να γίνεται από χειριστήρια στο τιμόνι.

peugeot metropolis 400 120 ans 2

Φυσικά τα δεδομένα που αποθηκεύονται στον δίσκο μπορούν να εξαχθούν σε USB και να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ατυχήματος ως αποδεικτικό στοιχείο, αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος του συστήματος. Πέραν αυτού όμως, η Peugeot έχει τοποθετήσει και μια μικρή οθόνη - player, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να δει άμεσα το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες. H οθόνη αυτή βρίσκεται επίσης κάτω από την σέλα και απαιτείται φυσικά στάση για να έχει κάποιος πρόσβαση σε αυτή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 16:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon