.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 15:30

LEM Thunder - ηλεκτρική Rally μοτοσυκλέτα για το Dakar!

Από τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Wroclaw

Η ηλεκτρική Rally μοτοσυκλέτα LEM Thunder σχεδιάστηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Επιστημών & Τεχνολογίας του Wroclaw, με στόχο να αποτελέσει την πρώτη ηλεκτρική συμμετοχή στον αγώνα του Dakar Rally!

lem thunder 7

Οι φοιτητές εργάστηκαν 11 μήνες για την παρουσίαση της LEM Thunder, ενώ μαζί με την όμορφη (απίθανος ο πύργος με το διάφανο πλεξιγκλάς στη μέση) και καλοσχεδιασμένη μοτοσυκλέτα σχεδίασαν και ένα application για να προβάλλει στα όργανα της μοτοσυκλέτας πληροφορίες για την κατάσταση της, θέση GPS, κλπ.

lem thunder 4

Στην παρουσίαση της, που έγινε στις 5/7/2018, οι φοιτητές έκαναν λόγο για 40 hp και για… 25 Kgm ροπής, αλλά και για 120 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας από την LEM Thunder, ενώ δήλωσαν πως τα νούμερα αυτά μπορούν να βελτιωθούν κι άλλο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας βρίσκεται στα μόλις 120 ανακοινώσιμα κιλά!

Φυσικά αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο από τα παραπάνω νούμερα, και είναι το ζητούμενο εδώ, είναι η αυτονομία της ηλεκτρικής αυτής Rally μοτοσυκλέτας.

lem thunder 8

Η LEM Thunder έχει μια αυτονομία 90 χιλιομέτρων, ενώ από ότι λένε οι φοιτητές της ομάδας, η μπαταρία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όταν αδειάσει, να μπορεί να αντικατασταθεί από μια γεμάτη, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Και καθώς το 41ο Dakar θα έχει λιγότερα χιλιόμετρα διαδρομής σε κάθε ημέρα, ενώ θα γίνει αποκλειστικά στο Περού, η ομάδα του Πανεπιστημίου του Wroclav βλέπει αισιόδοξα τη συμμετοχή της στον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 6-17 Ιανουαρίου 2019.

lem thunder 6

Εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος, ενώ η ομάδα δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για την προσπάθεια της αυτήν, ούτε και ονόματα αναβατών.

Κάτι που ούτε εμείς γνωρίζαμε είναι πως η ηλεκτρική αρχή στο Dakar Rally έχει ήδη γίνει, στα αυτοκίνητα, με το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ACCIONA που το 2016 έγινε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που τερμάτισε τον εμβληματικό αγώνα! Το ACCIONA 100% EcoPowered έχει αυτονομία 200-300 χιλιόμετρα, με απόδοση 340 hp.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 15:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video - NIU M+ e-scooter BMW S 1000 RR 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon