.
Κατηγορία Lambretta
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 13:24

EICMA 2017: Lambretta V-Special 2018

 

Μια κυρία επιστρέφει!

 

Η νέα Lambretta V-Special που έκανε και την πρώτη επίσημη εμφάνισή της σε διεθνή έκθεση (είχε παρουσιαστεί νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι σε event φίλων) μας δείχνει ότι το ιστορικό όνομα επέστρεψε πλέον ξανά με τις καλύτερες προοπτικές και για το μέλλον.

Το νέο scooter της Lambretta, δεν έχει σχέση με το σύγχρονο νεο-ρετρό scooter που είδαμε να κυκλοφορεί στην αγορά πριν από λίγα χρόνια. Οι διαφορές ξεκινούν από το ολοκαίνουριο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς πάνω στο οποίο έχουν συγκολληθεί στρατζαριστά πάνελ. Πρόκειται για μία κατασκευή σχεδόν εξολοκλήρου μεταλλική, μοναδική, που διαφέρει από τα μονοκόκ πλαίσια των Vespa, αλλά και όλων των υπόλοιπων scooters που κυκλοφορούν στην αγορά με τα πλαινά πάνελ στο πίσω μέρος να είναι αφαιρούμενα.

Η V-Special σχεδιάστηκε από τον γνωστό οίκο KISKA (υπεύθυνο, μεταξύ άλλων και για τα σχέδια των KTM, Husqvarna, KSR MOTO και CFMOTO), ο οποίος έλαβε υπόψη του κατά το σχεδιασμό του scooter και την άποψη των fan του ιστορικού ονόματος! Πίσω από την κατασκευή της Lambretta V-Special “κρύβεται” η SYM, από την οποία προέρχονται και οι κινητήρες, κάτι που ουσιαστικά εγγυάται την αξιοπιστία του μοντέλου αλλά και υψηλά ποιοτικά στάνταρ.

Το νέο scooter της Lambretta GmbH, που έχει τις βάσεις της στην Αυστρία και αποτελεί κοινοπραξία των Innocenti SA –κατέχει όλα τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος- και του αυστριακού KSR Group GmbH, θα παραχθεί σε τρεις εκδόσεις: V50 Special, V125 Special και V200 Special. Τα πίσω φώτα είναι LED, δισκόφρενα βλέπουμε στον εμπρός αλλά και τον πίσω τροχό (μόνο το 50άρι έχει ταμπούρο πίσω), υπάρχει ψηφιακή LCD οθόνη (dot matrix) που συνδυάζεται με αναλογικό ταχύμετρο κλασική σχεδίασης, ενώ θα ακολουθήσει και εφαρμογή smartphone που θα συνδέεται με το scooter μέσω Bluetooth για ακόμη περισσότερες πληροφορίες αλλά και μεγαλύτερο έλεγχο σε λειτουργίες.

Οι τροχοί του scooter είναι 12 ιντσών (ελαστικά διαστάσεων 110/70 και 120 70 εμπρός και πίσω αντίστοιχα), το ύψος της σέλας ανέρχεται στα 770 χλστ. και το μεταξόνιο στα 1.340 χλστ, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ φτάνει στα έξι λίτρα.

Όλοι οι κινητήρες είναι μονοκύλινδροι, αερόψυκτοι και Euro 4,  με την απόδοση να ανέρχεται στους 3,5 και 10,2  ίππους για τα μοτέρ των 50 και 125 κ.εκ. αντίστοιχα, ενώ η έκδοση “200” φέρει μοτέρ 168,9 κ.εκ. που αποδίδει 12 ίππους.

Η παραγωγή της V-Special θα ξεκινήσει προς το τέλος της χρονιάς και τα πρώτα, περιορισμένης παραγωγής μοντέλα θα είναι διαθέσιμα προς επίδειξη τον Φεβρουάριο του 2018, σε επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη. Η διάθεση του νέου scooter θα ξεκινήσει τον Μάρτιο με τιμή να έχει ήδη καθοριστεί για συγκεκριμένες αγορές (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο. Λουξεμβούργο, Ισπανία και Ιταλία). Η τιμή για την πενηντάρα Lambretta ξεκινά από τα 2.799 ευρώ με την V125 Special να κοστίζει 3.399 ευρώ και την V200 Special 3.999 ευρώ.

Η νέα εταιρία ανακοίνωσε παράλληλα ότι εξελίσσει και άλλα μοντέλα που θα φέρουν το ιστορικό όνομα, με μεγαλύτερους κυβισμούς αλλά και ηλεκτρικά. Ίδωμεν.

Φωτογραφίες I

Φωτογραφίες II

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 16:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Lambretta Vendetta Lambretta V 125 Special Pirelli Edition – 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon