.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 11:57

Η κονσόλα ελέγχου Ride Command στις Indian του 2017

 

Το μέλλον είναι ΤΩΡΑ!

 

Δεν προλάβαμε να σας γράψουμε για την κονσόλα Ride Command της Polaris στα Side by Side RZR του 2017, η εταιρεία φόρεσε το επαναστατικό ψηφιακό σύστημα πληροφοριών και ελέγχου και στη νέα φουρνιά Indian.

Το Ride Command έχει ενσωματωθεί στα μοντέλα Roadmaster και Cheiftain του 2017, παρέχοντας τεράστιο όγκο πληροφοριών και υπηρεσιών στους αναβάτες τους.

57710d5a9ac44

Η έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών (Touch Screen παρακαλώ) δεσπόζει στα όργανα των Indian, διαθέτει ανάλυση 800x480 (η Indian μιλάει για τη μεγαλύτερη ανάλυση στην αγορά), ενώ φωτίζεται ιδιαίτερα έντονα για να βλέπετε τις ενδείξεις ακόμα και σε δυνατό ήλιο. Η Indian αναφέρει πως η φωτεινότητα της οθόνης είναι ακόμα και 2 φορές πιο έντονη από τα φωτεινότερα smartphones της αγοράς! Επιπλέον, διαθέτει γρήγορη εκκίνηση (έτοιμη σε 10 δευτερόλεπτα μετά την ενεργοποίηση της με το κλειδί). Τέλος συνδέεται με το ηχοσύστημα της μοτοσυκλέτας (100 Watts στην Chieftain και 200 Watts στη Roadmaster).

57713a2b47db6

Το interface του Ride Command είναι ιδιαίτερα απλό και κατανοητό, ενώ διαθέτει και 5 σκληρά κουμπιά κάτω από την οθόνη για τον χειρισμό των shortcuts. Η οθόνη επιτρέπει τον χειρισμό της με γαντοφορεμένα χέρια, ενώ υποστηρίζει χειρισμό με 2 δάχτυλα (zoom) όπως σε ένα smartphone.

57971c70d894f

To Ride Command συνδέεται με το smartphone του αναβάτη μέσω Bluetooth, με τον αναβάτη να μπορεί να κάνει, να δεχθεί ή να απορρίψει τηλεφωνικές κλήσεις μέσω των κουμπιών κάτω από την οθόνη του Ride Command. Μπορεί επίσης να χειριστεί το internet μέσω τηλεφώνου. Επιπλέον ο αναβάτης μπορεί να μιλάει μέσω του συνεπιβάτη με τη βοήθεια του Bluetooth και ανάλογων μικροφώνων και ακουστικών.

577147d810d71

Ο αναβάτης μπορεί να παραμετροποιήσει τις ενδείξεις που βλέπει στην οθόνη κάθε φορά, κάνοντας πολλούς συνδυασμούς ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Τι μπορεί να δει ο αναβάτης στην οθόνη του Ride Command;

57971c766efaa

  • Την κατάσταση οχήματος (πίεση ελαστικών, κατάσταση μπαταρίας, ώρες λειτουργίας κινητήρα, πότε πρέπει να κάνει αλλαγή λαδιού, κ.α.)
  • Πληροφορίες οχήματος (ταχύμετρο, απόσταση μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, στροφόμετρο, ταχύτητα κιβωτίου, κ.α.)
  • Trip 1 (απόσταση μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, 2 μετρητές κατανάλωσης, μέση ωριαία ταχύτητα)
  • Trip 2 (απόσταση μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, 2 μετρητές κατανάλωσης, μέση ωριαία ταχύτητα)
  • Δεδομένα GPS και αισθητήρων (κατεύθυνση, χρόνος που κινείστε, χρόνος στάσης, υψόμετρο, αλλαγή υψομέτρου, ρολόι που παίρνει δεδομένα από το GPS, θερμοκρασία περιβάλλοντος, κ.α.)
  • Ηχοσύστημα (ράδιο, iPod, USB, κ.α.)
  • Bluetooth
  • Χάρτες GPS, πυξίδα, ηχητική καθοδήγηση, σημεία ενδιαφέροντος, βενζινάδικα, κ.α.

Φοβερή παροχή πληροφοριών, ενώ κάποιοι σίγουρα θα εγείρουν ενστάσεις ως προς την αισθητική πλευρά της τεράστιας οθόνης, στα όργανα μιας vintage μοτοσυκλέτας. Βλέπουμε τέλος πως το Ride Command των RZR παρέχει περισσότερα gadget, καθώς προσφέρει έλεγχο καμερών GoPro, στίγμα των υπόλοιπων RZR της παρέας, κ.α.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 21:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon