.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 11:33

Kenan Sofuoglu: στόχος τα 400 χλμ/ώρα με το Kawasaki Ninja H2R

 

Στις 30 Ιουνίου, στα εγκαίνια της γέφυρας Izmit Bay Bridge

 

Στις 30 Ιουνίου 2016, αν όλα πάνε καλά, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport Kenan Sofuoglu θα προσπαθήσει να φτάσει τα 400 χλμ/ώρα καβάλα σε ένα Kawasaki H2R, στα εγκαίνια της νέας γέφυρας Izmit Bay Bridge στην Τουρκία.

Ο Sofuoglu έχει ήδη ανεβάσει στο διαδίκτυο ένα προηγούμενο βίντεο, στο οποίο έπιασε τα (κοντερίσια πάντα) 391 χλμ/ώρα καβάλα στο H2R, ενώ τώρα θα προσπαθήσει να σπάσει το όριο των 400 χλμ/ώρα.

kenan 400kmh kawasaki 1

Σε αυτή την προσπάθεια του, το Ninja του θα φοράει ένα νέο ελαστικό ειδικά κατασκευασμένο από την Pirelli, ενώ η βενζίνη θα είναι υψηλών οκτανίων, αγωνιστική της Elf.

Παράλληλα, η Rev'It έχει σχεδιάσει για τον Kenan μια αγωνιστική φόρμα που μειώνει την αντίσταση του αέρα, βοηθώντας τον Τούρκο να επιτύχει υψηλότερη τελική ταχύτητα.

kenan 400kmh kawasaki 4

Η απόπειρα θα γίνει (αν επιτραπεί τελικά, μετά και από την πρόσφατη επίθεση που έγινε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης) στα εγκαίνια της νέας γέφυρας Izmit Bay Bridge (ή αλλιώς Osman Gazi Bridge), στη θάλασσα του Μαρμαρά. Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι η 4η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο, και η 2η στην Ευρώπη.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 11:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon