.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 14:19

Κ. Μητσάκης & Honda Supra-X 125 Helmin, Αθήνα-Μόσχα

 

Οδοιπορικό μνήμης αφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό

 

Δυστυχώς το ταξίδι «Road to Japan, Αθήνα-Τόκιο με Honda Supra-X 125 Helmin» διακόπηκε λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος του Κ. Μητσάκη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο υπολειπόμενος χρόνος να μην του επιτρέπει να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι την Ιαπωνία. Εναλλακτικά ο Κ. Μητσάκης θα πραγματοποιήσει με Honda Supra-X 125 Helmin ένα οδοιπορικό από την Αθήνα μέχρι τη Μόσχα, Οδοιπορικό μνήμης αφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό από την Αθήνα στη Μόσχα.

Για πολλούς Έλληνες, ένα ταξίδι στις περιοχές του Εύξεινου Πόντου (με επίκεντρο την Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα) αντιπροσωπεύει ένα προσκύνημα στην αλησμόνητη γη των πατεράδων τους. Αν κρίνουμε μάλιστα από τον μύθο του Φρίξου και της Έλλης, όπως και από την Αργοναυτική εκστρατεία, στη λεκάνη του Εύξεινου Πόντου αναπτύχθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων ένα από τα πιο μακρινά αλλά ιδιαίτερα συμπαγή κομμάτια του ελληνισμού, που έμελλε να πρωταγωνιστήσει μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Παραφθαρμένα ελληνικά τοπωνύμια, γερασμένα νεοκλασικά αρχοντικά, χριστιανικές εκκλησίες, ερειπωμένα μοναστήρια, ποντιακές κοινότητες, αρχαία μνημεία, μύθοι και θρύλοι αποτελούν σήμερα τις συγκλονιστικές μαρτυρίες της μακραίωνης ελληνικής-ποντιακής παρουσίας, την οποία θα προσπαθήσει να καταγράψει ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, οδοιπορώντας μ’ ένα HONDA Supra-X 125 Helmin για 7.500 χλμ. στις παρευξείνιες χώρες.

Η Τουρκία (Σαμψούντα, Κερασούντα, Τραπεζούντα), η Γεωργία (Μπατούμι, Τιφλίδα), η Ρωσία (Βολγκογκράντ, Μόσχα), η Ουκρανία (Κίεβο, Οδησσός), η Ρουμανία (Βουκουρέστι, Κωνστάντσα) και η Βουλγαρία (Βάρνα, Μπουργκάς) θα φιλοξενήσουν την πορεία του Κωνσταντίνου Μητσάκη, που ξεκινά στις 29/6/2016 και ολοκληρώνεται στις 1/8/2016. Ο Έλληνας αναβάτης θέλει να βιώσει την ιστορική και πολιτισμική διάσταση ενός οδοιπορικού μνήμης αφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την άφιξή του στην Μονή Παναγίας Σουμελά στην Βέροια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 20:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon