.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 12:40

Διπλώματα οδήγησης: Λύση στο ζήτημα με τους εξεταστές

 

Ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή

 

Λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει με την πολύμηνη απεργία των εξεταστών των υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί υπερωρίες λόγω της ένταξής τους στο νέο μισθολόγιο, δίνει τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η ψηφισθείσα τροπολογία προβλέπει μεταβατικό στάδιο με απώτατη ημερομηνία λήξης την 01/06/2017, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός νέου συστήματος διενέργειας εξετάσεων και διασφαλίζει τα εξής:

  • Την σύσταση νέου σώματος εξεταστών, το οποίο θα συγκροτείται από το ήδη υπάρχον προσωπικό και θα ενεργεί εντός του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.
  • Την καταβολή ως υπερωριακών των ενδεχόμενων επιπρόσθετων αμοιβών των υπαλλήλων που συμμετέχουν στις εξετάσεις.
  • Την διαφάνεια με νέες αδιάβλητες διαδικασίες εξέτασης των υποψηφίων.

Μέχρι την ολοκλήρωση και εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος, οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών θα διενεργούνται με το ισχύον σύστημα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μέχρι την 31/12/2015.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών, παρατείνεται μέχρι την 1η Ιουνίου 2017, το καθεστώς που ίσχυε έως τις 31/12/2015 για τη διενέργεια εξετάσεων υποψήφιων οδηγών, καθώς και του συστήματος αμοιβής των εξεταστών και των ελεγκτικών οργάνων του έργου (ΣΕΕΥΜΕ).

Παράλληλα, ορίζεται ότι «από 1/6/2017, το έργο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, θα εκτελείται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και εντός του χρόνου που καλύπτεται από τη νομοθεσία η υπερωριακή απασχόληση», ενώ μέχρι την «κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών που συγκροτούνται από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, προβλέπεται η εξακολούθηση της καταβολής της αμοιβής τους όπως πραγματοποιείτο μέχρι 31/12/2015».

Για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την 1η Ιουνίου 2017 και για τους υπαλλήλους-εξεταστές που αποδεδειγμένα συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου καθώς και για τα ελεγκτικά όργανα του έργου δοκιμασίας, προβλέπεται μηνιαία αποζημίωση για την εκτός ωραρίου εργασία μέχρι το ποσό των 250 ευρώ μηνιαίως, η οποία θα οριστεί μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι 30 Ιουνίου 2016, ενώ παράλληλα μέχρι τότε θα συνεχίζεται η καταβολή των αποζημιώσεων για το εκτός ωραρίου έργο, στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί στις 31/12/2015.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 23:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon