.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 16:23

Honda: πατέντες θα επιτρέπουν στη μοτοσυκλέτα να αλλάζει αυτόματα τη θέση οδήγησης!

 

Ο έλεγχος... στη μοτοσυκλέτα

 

 

Η Honda κατέθεσε ορισμένες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πατέντες, με τις οποίες η μοτοσυκλέτα (και όχι ο αναβάτης) θα μπορεί να αλλάζει αυτόματα τη θέση οδήγησης. Από ότι φαίνεται αφορά στις επερχόμενες Sport Touring μοτοσυκλέτες της.

Οι πατέντες αφορούν σε μαρσπιέ ή πατάκια (βλ. Gold Wing), αλλά και στην... μορφή της σέλας!

honda patents 3

Βλέπετε, η σέλα της πατέντας έχει τη δυνατότητα να αλλάζει σχήμα αυτόματα, ανάλογα με τις περιστάσεις. Για παράδειγμα, στη δυνατή επιτάχυνση το πίσω μέρος της σέλας θα σηκώνεται, ώστε να κρατάει αναβάτη και συνεπιβάτη στη θέση τους, ενώ αντίθετα, σε βίαιο φρενάρισμα θα σηκώνεται το μπροστινό μέρος της σέλας, ώστε να προσφέρει την κατάλληλη στήριξη και να μην σας αφήνει να γλιστράτε εμπρός, χτυπώντας ίσως και στο ρεζερβουάρ.

honda patents 7

Και ανάλογα, σε κανονική πορεία, η σέλα θα παραμένει επίπεδη, θυμίζοντας μια νορμάλ, στάνταρ σέλα.

honda patents 9

Περνώντας στα μαρσπιέ / πατάκια, οι πατέντες της Honda καμία σχέση δεν έχουν με τα συνηθισμένα πολυρυθμιζόμενα aftermarket μαρσπιέ, καθώς εδώ ένας σερβομηχανισμός θα ανεβάζει και θα κατεβάζει ηλεκτρικά και αυτόματα τα μαρσπιέ δεξιά κι αριστερά στις στροφές, ανάλογα με το ποια μεριά βρίσκεται στο εσωτερικό ή εξωτερικό της στροφής! Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε αν το εσωτερικό μαρσπιέ θα ανασηκώνεται για να μην βρίσκει κάτω στη στροφή, ή αν η πατέντα έχει άλλο σκοπό.

honda patents 12

Οι πατέντες που κατέθεσε η ιαπωνική φίρμα δείχνουν να προετοιμάζονται για τοποθέτηση σε VFR1200F και Gold Wing, οπότε για την ώρα τα όποια -μελλοντικά- οφέλη αφορούν στον Sport τουρισμό. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 17:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon