.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 12:50

Honda: πατέντα για ανίχνευση οχημάτων στα τυφλά σημεία της μοτοσυκλέτας

 

Και ειδοποίηση του αναβάτη για επερχόμενους κινδύνους

 

Η Honda κατέθεσε πατέντα για ένα σύστημα που θα προειδοποιεί τον αναβάτη μοτοσυκλέτα για οχήματα που κινούνται κοντά του με πιθανή πορεία σύγκρουσης.

Τα σκίτσα της πατέντας έχουν ως βάση ένα VFR1200F, αν και η τεχνολογά αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιθεί σε οποιοδήποτε δίκυκλο.

Το σύστημα φιλοδοξεί να βοηθήσει τους αναβάτες να γλιτώσουν από ατυχήματα που συμβαίνουν λόγω των τυφλών σημείων που έχουν οι καθρέπτες.

honda blind spots 4

Πώς θα λειτουργεί το σύστημα; Με συνδυασμό αισθητήρων ραντάρ και καμερών, που θα ανιχνεύουν τα κοντινά κινούμενα οχήματα και θα προειδοποιούν τον αναβάτη για κίνδυνο σύγκρουσης.

Όταν ανιχνευθεί κίνδυνος, το σύστημα θα ειδοποιεί τον αναβάτη τόσο οπτικά, όσο και απτικά (με δόνηση, όπως στα smartphones) για εκείνον.

honda blind spots 2

Οπτικά μέσω ενδείξεων στα όργανα της μοτοσυκλέτας (ή μέσω κάποια συσκευής που θα τοποθετείται εκ των υστέρων σε αυτά), αλλά και στα φλας της μοτοσυκλέτας τα οποία θα αποκτούν έξτρα αντίσταση στην ενεργοποίηση τους αν ετοιμάζεσαι να στρίψεις στην πορεία κάποιου οχήματος! Φυσικά πρώτα από όλα... θα πρέπει να χρησιμοποιείς τα φλας, γιατί αλλιώς αυτό το μέτρο ασφαλείας αυτόματα ακυρώνεται.

honda blind spots 3

Η πατέντα συνεχίζει, απαριθμώντας ένα αριθμό μικρών απτικών συσκευών που θα παράγουν δονήσεις στα γκριπ, στα μαρσπιέ, στα πλάγια της σέλας, ή στις εσοχές των γονάτων του ρεζερβουάρ.

Τα θέματα που προκύπτουν με αυτού του τύπου την τεχνολογία είναι βέβαια πολλά, ώστε να μην ξέρουμε κατά πόσο θα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ασφάλεια των αναβατών σε πραγματικές συνθήκες.

Πώς θα αντιδρά για παράδειγμα στο μποτιλιάρισμα; Θα έχει όριο ταχύτητας όπως αυτή τη στιγμή το σύστημα της BMW στα scooter της εταιρείας; Θα μπορεί ο αναβάτης να το απενεργοποιήσει; Θα είναι ενοχλητικό ή θα του αποσπά την προσοχή με έξτρα πληροφόρηση; Πόσο θα κοστίζει; Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που μπορεί να κάνει κανείς.

Μπορεί να είμαστε σκεπτικοί, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να κρίνουμε κάτι τόσο πολύπλοκο -όσο και εντυπωσιακό στο πρώτο άκουσμα- πριν αυτό δοκιμαστεί, και παρουσιαστεί επίσημα. Υπομονή λοιπόν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 22:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon