.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 21:47

Hitachi - Honda - Μετρητής αλκοόλ σε κλειδί!

 

Νέο πρωτότυπο σύστημα μέτρησης

 

 

Η Hitachi συνεργάζεται με την Honda προκειμένου να κατασκευάσουν έναν πρωτότυπο μετρητή αλκοόλ μία νέα συσκευή που θα βρίσκεται ενσωματωμένη στο κλειδί του οχήματος!
Η νέα αυτή συσκευή θα μπορεί να ενσωματώνεται μέσα στα έξυπνα κλειδιά του οχήματος, να βγάζει αποτελέσματα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, θα έχει τεχνολογία από την Hitachi και την Honda, με πλεονεκτήματα που θα την καθιστούν μοναδική στην χρήση σε κλειδιά οχημάτων.

Συνεργασία από κοινού

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι έχουν κατασκευάσει ήδη ένα πρωτότυπο μετρητή αλκοόλ που μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε ένα smart key - έξυπνο κλειδί.
Το πρωτότυπο είναι ανθεκτικό στη φθορά, καθώς μπορεί να διακρίνει την ανθρώπινη ανάσα από εναλλακτικά αέρια. Αυτή η συσκευή είναι ικανή να ανιχνεύει τα χαρακτηριστικά κορεσμένων υδρατμών από την ανθρώπινο αναπνοή και μετρά με ακρίβεια τα επίπεδα αλκοόλ μέσα σε τρία δευτερόλεπτα.

Η Hitachi και η Honda συνεργάστηκαν από κοινού για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν τον ιδανικό ανιχνευτή αλκοόλ.
Οι δύο εταιρείες επίσης ανέπτυξαν ένα σύστημα που μπορεί να προβάλει το επίπεδο αλκοόλ που μετριέται από τον ανιχνευτή, στην οθόνη ενδείξεων του οχήματος. Το σύστημα μπορεί να συνδεθεί επίσης με την ανάφλεξη για να σταματήσει ένα όχημα, όταν ανιχνεύσει ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το πρωτότυπο έχει σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες ασφαλιστικές δικλείδες ανάφλεξης. Επί του παρόντος, άλλα συστήματα απαιτούν από τους οδηγούς την εκτέλεση της δοκιμής από το κάθισμα του οδηγού, μόλις βρεθούν μέσα σε ένα όχημα. Αυτή η νέα συσκευή επιτρέπει στους οδηγούς να μετρήσουν το επίπεδο αλκοόλ από οπουδήποτε βρίσκονται, πριν καν μπουν στο όχημα τους, μειώνοντας έτσι τον πειρασμό να οδηγήσουν. Επιπλέον, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το αέριο που μετρήθηκε είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου εκπνεόμενου αέρα. Εξελίξεις όπως αυτές θα συμβάλουν στη μείωση των περιπτώσεων οδήγησης σε κατάσταση μέθης.

Το πρωτότυπο έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Tεχνολογία μικρού αισθητήρα με την ικανότητα να διακρίνει ανθρώπινη αναπνοή της Hitachi, έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να μπορεί να ανιχνεύσει τους κορεσμένους υδρατμούς από την ανθρώπινη αναπνοή, με υψηλό βαθμό ευαισθησίας. Ο αισθητήρας αποτελείται από ένα σύστημα που απομονώνει το οξείδιο, το οποίο απορροφάται από το μονωτικό υλικό, ενώ ηλεκτρικό ρεύμα ρέει μεταξύ των ηλεκτροδίων.

Σβήνει τον κινητήρα

Αυτός ο αισθητήρας βελτιώνει την λειτουργία παρόμοιων συσκευών που είναι σε θέση να ανιχνεύουν αλκοόλ αυξάνοντας τον βαθμό ακρίβειας, παρά την επιφάνεια του αισθητήρα που είναι 5 τετραγωνικά χιλιοστά.
Παράλληλα, αυτή η συσκευή μετράει με υψηλή ακρίβεια την συγκέντρωση αιθανόλης μέσω χρήσης των αισθητήρων αερίων πολλαπλών ημιαγωγών. Σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς της Ιαπωνίας που σχετίζονται με την οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η συσκευή διαθέτει μια βελτιωμένη ικανότητα να μετρηθεί η συγκέντρωση αιθανόλης από εκπνεόμενο αέρα.

Συγκριτικά με συσκευές που χρησιμοποιούν μόνο έναν αισθητήρα αιθανόλης για την μέτρηση, η συσκευή της Hitachi - Honda μετράει διπλά, μέσω τριών διαφορετικών τύπων αισθητήρων. Μπορεί να μετρήσει από το ελάχιστο 0.015 mg / L (μια συγκέντρωση αιθανόλης) που σε σύγκριση με τα με 0.15 mg / L της αλκοόλης, είναι τα νούμερα που δηλώνουν ότι βρίσκεται κάποιος σε κατάσταση μέθης στην Ιαπωνία.
Με την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος, καταγράφεται η μέτρηση και το σύστημα εμποδίζει τον κινητήρα του οχήματος να τεθεί σε λειτουργία, αν διαπιστώσει ότι ο οδηγός βρίσκεται πάνω από τα προκαθορισμένα όρια.

Ακόμη το σύστημα αυτό βρίσκεται σε πρωτότυπο στάδιο και δοκιμάζεται σε αυτοκίνητα, ενώ η Hitachi και η Honda έχουν ως στόχο να εμπορευματοποιήσουν αυτή την τεχνολογία στο άμεσο μέλλον.
Ωστόσο, θα είναι ευχής έργο να το δούμε στην παραγωγή σε αυτοκίνητα, και φυσικά, σε μοτοσυκλέτες.
Όσο και αν κοστίζει, θα είναι ένα σύστημα που αναμένεται να σώσει όχι μόνο τους οδηγούς / αναβάτες των οχημάτων, αλλά και τους παρευρισκόμενους στο σημείο ατυχήματος που δεν φταίνε σε κάτι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 09:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon