.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 12:19

R.I.P. Dave Mira - "Εφυγε" ο θρύλος του BMX

 

Ο θρύλος του BMX αυτοκτόνησε

 

Ο Dave Mirra ήταν ένας πραγματικός θρύλος του BMX, έχοντας κερδίσει 24 μετάλλια στο διαγωνισμό X Games, ενώ είχε συμμετάσχει και σε αγώνες rally αυτοκινήτου, τρίαθλου και iron man. Δυστυχώς -όπως όλα δείχνουν- ο ίδιος έθεσε τέλος στη ζωή του.
 
Η αστυνομία της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσε πως ο Mirra βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του, έχοντας αυτοκτονήσει με πυροβόλο όπλο. Ήταν μόλις 41 ετών.
 
dave mirra 2
 
Ο Mirra είχε κερδίσει 14 χρυσά μετάλλια στον διαγωνισμό X Games, ενώ κατάφερε να ξεπεράσει τα τραύματα του από τροχαίο ατύχημα (τον είχε χτυπήσει μεθυσμένος οδηγός το 1993), συνεχίζοντας να κερδίζει μετάλλια μεταξύ 1995-2008. Τα 24 μετάλλια του αποτέλεσαν ρεκόρ που έμελλε να ξεπεραστεί μόλις το 2013, από τον Bob Burnquist.
 
Ήταν ο πρώτος αναβάτης που κατάφερε να κάνει double back flip, ενώ είχε γίνει ακόμα και ήρωας σε ηλεκτρονικό παιχνίδι (Dave Mirra Freestyle BMX).
 
Πέρα από το BMX, συμμετείχε σε αγώνες rally με αυτοκίνητο, ενώ έτρεχε σε αγώνες τριάθλου και iron man. Ήταν παντρεμένος και είχε 2 κόρες.

R.I.P. Dave Mirra.

dave mirra 1

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 22:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon