.
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 09:30

R.I.P. Dave Nicoll - Απεβίωσε ο παλαίμαχος αναβάτης και παράγοντας του MX

O Nicoll έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή ο Βρετανός Dave Nicoll, ένας από την γενιά των αναβατών Motocross της δεκαετίας του 60 και του 70, που στην συνέχεια εξελίχθηκε σε κορυφαίο παράγοντα του αθλήματος. Ο Nicoll απεβίωσε στην ηλικία τω 78 ετών, στις 9 Μαρτίου.

Ο Dave Nicoll γεννήθηκε το 1944 και ξεκίνησε να αγωνίζεται με μοτοσυκλέτα μόλις στα 16 του χρόνια. To 1964 έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα Motocross της FIM, στα 500 κυβικά και συνέχισε να αγωνίζεται για τα επόμενα 14 χρόνια. Η πρώτη του νίκη ήρθε το 1969, στο MX GP του Λουξεμβούργου, ενώ το 1970 ο Nicoll είχε ίσως την σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του: Κέρδισε το  πρωτάθλημα Trans AMA στις ΗΠΑ, κατανικώντας τους Joel Robert και Jeff Smith.

Το 1978, ο Dave Nicoll αποσύρθηκε από την ενεργό αγωνιστική δράση και έγινε manager στην βρετανική ομάδα Motocross des Nations. O Nicoll είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Kurt, ο οποίος επίσης έγινε αθλητής του Motocross και, όταν ξεκίνησε την δική του καριέρα, ο Dave έγινε ο team manager του. Ο Kurt Nicoll σταμάτησε τους αγώνες, με την σειρά του, το 1997 και τότε, ο Dave Nicoll προσελήφθη από την FIM, στην θέση του αγωνιστικού διευθυντή.

Dave Nicoll racing

Μέχρι και το 2013, ο Nicoll επιτελούσε τον ρόλο αυτό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross, ενώ έγινε γνωστός για τις… μπότες «αγρότη» που είχε, με τις οποίες έδινε το έναυσμα τις εκκίνησης στους αγώνες.

Ευχόμαστε τα συλλυπητήρια μας, στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 09:36

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon