.
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 11:50

Yamaha MotoGP – Αυτή είναι η νέα αεροτομή... «τραπέζι»!

Ή αλλιώς, σιδερώστρα, πηλοφόρι, στέγαστρο Καλατράβα ή όπως αλλιώς θέλετε να το χαρακτηρίσετε.

Η κατάσταση με τα αεροδυναμικά του MotoGP έχει… ξεφύγει τελείως και, ναι, ξέρουμε ότι οι μοτοσυκλέτες γίνονται όλο και πιο γρήγορες, αλλά σιγά σιγά αντιδρούν οι πάντες για το θέαμα που βλέπουμε. Στις φωτογραφίες, εμφανίζεται το νέο… πόνημα της Yamaha, μία αεροτομή ή πίσω πτερύγιο στην μοτοσυκλέτα του Fabio Quartararo. Η νέα αυτή αεροτομή δοκιμάστηκε στα πλαίσια των τεστ στην πίστα του Portimao, στην Πορτογαλία, περίπου δύο εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Οι αντιδράσεις που η εμφάνιση του νέου πτερυγίου προκάλεσε παγκοσμίως, είναι ακριβώς αυτές που περιμένετε: Μία απορία και μια δυσαρέσκεια, για την κατεύθυνση που έχον πάρει οι μοτοσυκλέτες του MotoGP στην Aero εποχή. Τι λέει όμως ο ίδιος ο Fabio, για την αεροτομή και την μοτοσυκλέτα του; Ο Γάλλος πρωταθλητής του 2021, είπε: «Δεν το αισθάνεσαι. Εννοώ ότι δεν είναι ούτε χειρότερα, ούτε καλύτερα, αλλά δεν νομίζω ότι θα το χρησιμοποιήσουμε.» Στην ερώτηση σχετικά με το αν το φτερό είναι άσχημο στην εμφάνιση, ο Fabio είπε: «Ναι, οι μηχανικοί μου, μου είπαν, συγγνώμη Fabio αλλά ελπίζουμε να μην δουλέψει!»

Ο Fabio Quartararo, ο οποίος έχει κάνει σεμιναριακές αγωνιστικές εμφανίσεις στο Portimao της Πορτογαλίας τα προηγούμενα χρόνια, δοκίμασε την αγωνιστική M1 χωρίς το νέο πτερύγιο και έκανε τον 3ο ταχύτερο χρόνο στα φετινά test. Αξίζει να σημειώσουμε κάπου εδώ, ότι οι κανονισμοί περί αεροδυναμικής δεν αναφέρονται στο πίσω μέρος των μοτοσυκλετών, άρα οι κατασκευαστές μπορούν (ακόμα) να δοκιμάζουν ό,τι θέλουν. Το θέμα είναι, με τόσα παράπονα για την εμφάνιση αλλά και την ποιότητα των αγώνων πλέον, που θα πάει αυτή η βαλίτσα;

 

Φωτογραφία: Crash.net Facebook page

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon