.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 11:18

Δίχρονο Suter MMX 500 - 192 hp, 127 kg

 

Σύγχρονο δίχρονο Superbike

 

 

Η ελβετική Suter αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες, αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά από το νέο δίχρονο Superbike MMX 500, με V4 κινητήρα, 195 ανακοινώσιμους ίππους και βάρος… 127 κιλά, για μια μοτοσικλέτα που θα παραχθεί μόλις σε 99 κομμάτια.

2Τ για πάντα

Τα ανακοινώσιμα στοιχεία είναι όντως εντυπωσιακά. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς τον σχεδόν ανύπαρκτο δίχρονο ανταγωνισμό, γίνονται ακόμα δυνατότερα, ενώ δεν υπάρχει σύγκριση με τις τετράχρονες Superbike του 2015, που στην καλύτερη των περιπτώσεων αποδίδουν 200 hp αλλά ζυγίζουν κοντά στα… 185 στεγνά κιλά –σημειώστε πως στο MMX 500 εκτός από το κοστούμι, και το ρεζερβουάρ είναι από ανθρακόνημα!

Ο ανταγωνισμός

Μόνη σύγχρονη δίχρονη μοτοσικλέτα -περιορισμένης- παραγωγής που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στο MMX είναι το εξωτικό γερμανικό Ronax 500, που πρόκειται να παραχθεί σε 46 κομμάτια (αναφορά στον μέγιστο Rossi). Το Ronax όμως έχει μικρότερης χωρητικότητας V4 κινητήρα 499 κυβικών, και υποδεέστερες ανακοινώσιμες επιδόσεις -160 hp και 145 άδεια κιλά. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των 2 δίχρονων υπέρ-μοτοσικλετών είναι πως η Ronax εξοπλίζει το δικό της πολεμικό εργαλείο με όλα τα χρειαζούμενα για να βγάλει πινακίδα κυκλοφορίας και να κυκλοφορεί νόμιμα και στο δρόμο.
Κινητήρας

Κινητήρας

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα «φτιαγμένο» RG 500, όπως συνηθίζεται στη δίχρονη σκηνή, αλλά με ένα ολοκαίνουργιο, υπέρ-σύγχρονο κατασκεύασμα, με λύσεις τελευταίας τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Ο V4 κινητήρας διαθέτει 2 στροφάλους, που περιστρέφονται με αντίθετη φορά ο ένας από τον άλλο, και «περίεργο» κυβισμό 576 κ.εκ. (φαίνεται πως οι Ελβετοί σκέφτηκαν «αφού δεν μπορεί να υπαχθεί σε κάποια σύγχρονη αγωνιστική κατηγορία, γιατί να μην σπρώξουμε τα όρια των κυβικών;») Η Suter ανακοινώνει 195 hp / 13.000 σαλ, ηλεκτρονικό ψεκασμό, 4 θυρίδες εισαγωγής και 4 reed από carbon. Αν καταλάβαμε καλά οι θάλαμοι διαστολής είναι από τιτάνιο(!), με την επιμέλεια του συστήματος εξαγωγής να έχει αναλάβει η Akrapovic. Τα τελικά είναι από ανθρακόνημα, ενώ η βαλβίδα εξαγωγής είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη. Φυσικά το εξατάχυτο κιβώτιο είναι τύπου κασέτας, ενώ ο ξηρός και πολύδισκος συμπλέκτης ανήκει στη Suter, και η ανάφλεξη στη Mectronic. Η Suter δίνει και τηλεμετρία, στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα



Το πλαίσιο είναι 2 δοκών αλουμινίου, με πολλά από τα χαρακτηριστικά του να είναι ρυθμιζόμενα και μεταβλητά (κάστερ, μεταξόνιο, θέση οδήγησης, ύψος, κ.α.) Αλουμινένιο είναι και το κτηνώδες ψαλίδι -από τα ομορφότερα που έχουμε δει ποτέ, ενώ στις αναρτήσεις έχει βάλει το χεράκι της η Ohlins, με το κορυφαίο πιρούνι FGR 300 μπροστά και με ένα TTX GP πίσω -φυσικά πλήρως ρυθμιζόμενα αμφότερα, ενώ το πίσω αμορτισέρ ρυθμίζεται και καθ’ ύψος με διαφορετικούς συνδέσμους. Ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ζάντες από αλουμίνιο ή μαγνήσιο της ΟΖ, ενώ στα φρένα βρίσκουμε το καλύτερο πακέτο της Brembo, με μονοκόκ ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων και δίσκους 320 χλστ., και μια δαγκάνα 2 εμβόλων πίσω με δίσκο 218 χλστ.

Η τιμή



Την τιμή σας την αφήσαμε για κερασάκι στην τούρτα. Ε, δεν φανταζόμαστε να πιστεύατε πως θα κόστιζε τίποτα πενταροδεκάρες το MMX; Όχι βέβαια. Ο κάθε ένας από τους τυχερούς 99 εραστές των δίχρονων επιδόσεων που θα το κάνουν δικό τους, θα χρειαστεί να καταβάλει 120.000 ελβετικά φράγκα, ήτοι 109.680 ευρώ και 27 λεπτά. Και που είστε. Αν το συγκρίνετε με τα 100.000 ευρώ που ζητάει η Ronax για το ψοφίμι της (λέμε τώρα), μιλάμε για μεγάλη ευκαιρία. Τέλος σημειώστε πως η Suter ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως προτίθεται να τρέξει το MMX 500 στην εκδήλωση World GP Bike Legends της επόμενης χρονιάς, με κοστούμι Rothmans NSR 500 -που κατά τη γνώμη μας είναι πολύ ομορφότερο από το βαρετό ασημί χρώμα της βασικής έκδοσης, που θυμίζει παλιό Norton John Player Special, χωρίς τα logo.

Ποια είναι η Suter

H Suter Racing Technology Ltd (SRT) είναι μια ελβετική εταιρεία, που ειδικεύεται στην εξέλιξη κορυφαίων τεχνολογικών εξαρτημάτων για την αγορά πρωτότυπων μοτοσικλετών -βλ. MotoGP. Με εκτενή τεχνογνωσία όσον αφορά σε πλαίσια και κινητήρες, η SRT υλοποιεί πρωτότυπες μοτοσικλέτες, συστήματα προώθησης, concept οχήματα, κινητήρες, συμπλέκτες και άλλα ειδικά εξαρτήματα.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 10:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Icon 1000 Slow Burn Scrapyard Trial από τη Red Bull - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon