.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 08:32

H KTM εξαγοράζει την Gas Gas!

 

Οι φήμες εξαπλώνονται

 

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μία φήμη στην αγορά της μοτοσυκλέτας σχετικά με την εξαγορά της ισπανικής Gas Gas από την αυστριακή KTM. Από την πλευρά της KTM υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά άλλης μίας εταιρίας off road και η Gas Gas τελευταία δεν τα πάει και τόσο καλά στα οικονομικά της. Σύμφωνα με αναφορές του ισπανικού τύπου, η Gas Gas συνεχίζει να έχει οικονομικά προβλήματα και τον Φεβρουάριο όπου η παραγωγή μοτοσυκλετών έχει σταματήσει, με 500 εργαζόμενους να αναμένουν νέα από τον CEO της εταιρίας, Yariv Gilat, που ψάχνει να βρει λύση. Αν οι φήμες επαληθευτούν και τελικά η Gas Gas εισχωρήσει στην KTM, θα είναι άλλη μία ευρωπαϊκή εταιρία μετά τις Husaberg και Husqvarna που ακολουθεί αυτό τον δρόμο. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι ο Stafan Pierer, CEO της KTM, θα προχωρήσει σε λουκέτο της εταιρίας προκειμένου να μην κινδυνεύουν τα προϊόντα της KTM από άλλη μία εταιρία, αρκεί να κοιτάξουν το παράδειγμα της Husqvarna. Η τελευταία, για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασε μέσα στο 2014 τις 16.337 μοτοσυκλέτες!
Το μόνο πρόβλημα απ' ότι φαίνεται θα είναι πως, ενδέχεται να δούμε εκτός από πορτοκαλί και λευκές KTM, και λευκές - κόκκινες...

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 08:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon